Menu
Vorige Artikel 21 van 22 Volgende

Vegan Flavours: My own Green Happiness (mei 2017)

My own green happiness

 

Diep vanbinnen voel ik mij heel onrustig, niet gelukkig, terwijl ik het grootste geluk in mijn armen heb liggen! Acht weken geleden ben ik voor de derde keer mama geworden. Het is pittig. Zoekend naar een nieuw ritme en de slapeloze nachten hakken er goed in. De mensen om mij heen zijn ongerust. Ik heb het moeilijk, maar dit is tijdelijk. Dat zeg ik ook tegen de ander, maar ook tegen mijzelf. Wat ik niet vertel, is dat ik misselijk ben. Heel erg misselijk Mijn maag is onrustig en dat kost mij heel veel (negatieve) energie. Niet nu, niet nu ik net bevallen ben en alle energie nodig heb. Het is even heel zwart voor mijn ogen en daar schrik ik van. Dit kan niet, niet nu ik moeder ben van 3 kinderen. Hier ga ik niet aan meedoen. De tranen rollen over mijn wangen. Na een halfuur stopt het huilen en voel ik een oerkracht in mij naar boven komen. Vechten zal ik. Er is nog geen plan, maar een lichtpuntje is er en dat pak ik stevig vast. In bad word ik rustig.

 

Het is januari 2015 en als er iemand gezond leeft en eet, dan ben ik het wel. Toch ervaar ik niet de voordelen die continu benadrukt worden. Mijn lijf heeft 11 jaar de tijd gekregen om te wennen, te wennen aan eten en de veranderingen die ik hierin gemaakt heb. Nu wil ik de voordelen ook ervaren! Verschillende auteurs bieden onlineprogramma’s aan, ik ben daar normaal niet gevoelig voor, maar ik zag het als mijn laatste redmiddel. Deze meneer belooft mij een fitter leven en alle klachten die ik heb zullen ook verdwijnen, als ik zijn programma ga volgen. Zijn programma bestaat wel uit dierlijke eiwitten. Mijn onzekerheid is groot. Betekent vlees eten dan toch een fitter leven? Persoonlijke gegevens vul ik in, ik betaal netjes en niet veel later kon ik alle documenten openen.

De recepten zijn niet moeilijk en ik besluit direct te beginnen. Zo begon ik na jaren weer vlees en vis te eten en heel, heel veel eieren. Dag 1 is nog niet eens voorbij of ik lig al krom van de buikkrampen op de bank. Wennen, dit is gewoon wennen voor mijn lijf. Niet opgeven, gewoon doorgaan. De eerste week is een hel. Het eten staat mij steeds meer tegen en de klachten worden erger. In de tweede week gaat het vast beter. Halverwege week 2, ik heb geen energie meer, mijn hoofd knalt uit elkaar en ik ben 2 kilo zwaarder…. Is dit nog steeds wennen? Ik geloof het niet meer. De mevrouw die ik mail, mailt mij terug dat dit normaal is. Geef het nog even de tijd. Ik ga week 3 in, maar ik geloof het zelf niet meer. De klachten zijn nog erger en ik ben niet gezellig in huis. Intussen volg ik Merel en Tessa van thegreenhappiness.com en hun boek is net uit. Deze dames geloven in een plantaardiger leven en mijn interesse is gewekt. De derde week netjes volgehouden, maar de mevrouw van de helpdesk nogmaals gemaild, dat ik niet verder ga. Zij mailt mij te begrijpen en het geld wordt netjes teruggestort.

Via Instagram zie ik de meest smakelijke recepten van Merel en Tessa, ook komen er positieve berichten online van mensen die onder behandeling zijn via deze dames. Het boek is duur en ik ben sceptisch. Weer een verhaal met beloftes, waarom zou dit nu wel werken? Uit grote nieuwsgierigheid bestel ik het boek. Het boek is prachtig en wat zij beschrijven is een en al herkenning. Toch begin ik niet meteen met de dagmenu’s. Het vertrouwen is er (nog) niet. Na een korte vakantie met het gezin, ben ik toch alle ingrediënten gaan halen voor de eerste week. Alleen ik volg het programma, de anderen eten ‘gewoon’. Mijn kar ligt vol, erg vol en het benauwd mij, wanneer ik mij realiseer, dat ik dit grotendeels allemaal zelf ga opeten…. Metingen daar doe ik niet aan, ik wil mij energieker voelen en geen buikpijn meer hebben na het eten. Ja, vijf kilo minder, dat is niet erg, maar dat is niet mijn hoofddoel. In de eerste week zijn er ook klachten. Licht in mijn hoofd, hoofdpijn en erg veel honger, terwijl ik super veel eet. Toch heb ik er vertrouwen in. Op de een of andere manier voel ik mij krachtig en voel ik mij….. Anders…. Ik weet nog niet zo goed hoe ik dat het beste kan uitleggen. Ook de boodschappen voor de tweede week haal ik in huis. Het koken vergt veel voorbereiding en tijd, maar het is voor mij een meditatie moment. De tweede week geeft mij veel, veel energie en veel kracht. Mijn klachten zijn minder geworden en niet veel later ervaar ik helemaal geen klachten meer. Het programma duurt 7 weken en ik maak het af.

Eindelijk, eindelijk heb ik mijn manier van eten gevonden. Na al die jaren weet ik mijn lijf te voeden met voeding waar het blij van wordt. Geen hoofdpijn, geen buikpijn, geen buikkrampen, geen eczeem, geen lusteloosheid, geen sombere gedachtes, geen opgeblazen gevoel, geen misselijkheid en zo veel meer…. Ik weet niet wat mij overkomt. Na al die jaren…. Eten is een feestje en ik geniet hier zo van! Nu geniet ik van mijn veganistische gerechten en ik ben Merel en Tessa (en anderen) erg dankbaar dat zij hun kennis en recepten delen via social-media.

Manon
Vegan Flavours

 

 

© 2015 - 2019 Boho-Tiffin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook en diverse andere social media websites. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.