Menu
Vorige Artikel 20 van 22 Volgende

Detox (juli 2017)

THE GREEN HAPPINESS DETOX

 

Er komt een nieuw boek uit van The Green Happiness. Een detox boek Nog nooit een detox gedaan en ik geloof er ook niet in. In mijn boekenkast staan inmiddels alle boeken van The Green Happiness en ik besluit dus om het boek direct te bestellen tijdens de pre-ording. Begin juni valt het boek op de deurmat. Het detox boek! Qua formaat past het helemaal in het thema. Het boek is kleiner en makkelijker in je handen te nemen dan de bestaande boeken. De foto’s zijn wederom prachtig en alles ziet er even lekker uit. Ja, ik besluit om direct te beginnen en heb er zin in.

 

Merel en Tessa leggen eerst uit wat een detox is, wat het doet en hoe je het beste kunt beginnen. Ook is er een boodschappenlijst aanwezig en een weekplanning. De detox is opgedeeld in 3 fases. Fase 1 bestaat uit 2 dagen en zij noemen het de pre-detox. Daarna start de detox. Drie dagen eet en drink je smoothies en soep. Als afsluiting volgen er nog 2 dagen en zij noemen dit de post-detox. Langzaamaan ga je weer de gezonde koolhydraten toevoegen, zodat jouw lijf weer kan wennen aan vast voedsel.

De voordelen van The Green Happiness recepten is dat zij rekening houden met het seizoen. De ingrediënten die je nodig hebt, zijn volop aanwezig in de winkel of de markt. Ook hoef je geen etenswaren weg te gooien. Alles wordt gebruikt in de recepten die staan ingepland. Tijdens de pre-detox heb ik voor de eerste keer wat pompoen over. Hier heb ik ijsjes van gemaakt ?. Dus mocht je iets overhouden, dan maak je er gewoon iets lekkers van! Wij gooien het in de blender of keukenmachine i.p.v. in de prullenbak.

Mijn gezin bestaat uit een vriend en 3 kinderen. Zij eten ‘gewoon’. Twee grote liefhebbers voor vlees en onze middelste heeft ervoor gekozen om vegetarisch te eten. Tijdens mijn detox kiezen de oudsten wel elke dag voor een smoothie als toetje! Yeah, hoppa het begin is gemaakt en wie weet kan ik straks variëren met smaken. De jongste telg snoept regelmatig met mama mee, zelfs met de groenste smoothies. Dus ja, ik kook dubbel en dit gaat mij prima af.

Tijdens mijn detox werk ik ook gewoon. Nu heb ik het wel zo uitgekozen, dat wanneer ik weer werk in mijn post-detox zit. Zelf denk ik, dat het ook wel was gelukt met enkel en alleen smoothies, maar vooraf leek mij dat wel spannend. De gerechten die ik meeneem naar mijn werk, heb ik verpakt in mijn #boho-tiffins. Ben je bang dat dingen gaan lekken, wanneer er iets inzit wat nattig is? Geen paniek, pak een stukje huishoudfolie en leg dit over het bakje heen. Het volgende bakje zet je erop en dan kan je het gerust meenemen. Dus een soepje on the go, no problem.

De detox wordt de volgende dag gelijk uitgevoerd. Doordat ik al bijna 1,5 veganistisch eet en volgens de principes van Merel en Tessa heb ik de meeste ingrediënten in huis op enkel wat verse producten na. Tijdens de detox drink ik elke ochtend eerst een groot glas lauwwarm water en een grote kop groene thee. Daarna volgt het ontbijt. Tussen de maaltijden door drink ik water of kruidenthee. Tijdens de detox zelf drink ik water of kruidenthee. Buiten de detox om doe ik dit ook. Frisdrank of andere dingen drink ik nooit.

Wat de nadelen zijn van deze detox? Er zijn natuurlijk altijd mensen die het boek stap voor stap volgen. Tja, dan kan het voor de een te weinig zijn of voor de ander te veel. In het boek staat ook duidelijk dat het belangrijk is om GOED te luisteren naar jouw eigen lichaam. Dus verminder of maak je porties groter met de suggesties die in het boek staan. Zelf heb ik geen nadelen ervaren. Sinds ik The Green Happiness heb ontdekt en op deze manier veganistisch ben gaan eten, heb ik zo veel gewonnen. Ik ben dus een groot fan! Tijdens en na mijn detox zijn er bij mij geen veranderingen waargenomen, maar of dat een nadeel is? Voor mij een signaal dat ik gewoon goed voor mijn lijf zorg.

Op de weegschaal staan doe ik nauwelijks. Nu ben ik nieuwsgierig wat het met mijn gewicht gaat doen. Een start gewicht heb ik. Na 2 dagen pré-detox ben ik 1 kilo lichter. Na 3 dagen detox 1,9 kilo zwaarder en na 2 dagen pro-detox weet ik het niet, maar ik voel en zie aan mijn lijf dat het weer gezakt is.

Nieuwsgierig geworden wat je mag eten op zo’n dag? Best veel, heel erg veel zelfs vind ik. Tip: geniet van jouw eten, kauw goed en giet jouw smoothie niet ineens achterover, zoals ik dat heel goed kan doen…. Dan kan je dus wel redelijk misselijk worden en dan kan een dag vol met smoothies drinken nog wel tegenvallen. Dat is wel iets wat ik tijdens mijn detox dagen geleerd heb. Rustiger eten en drinken, genieten en goed blijven luisteren naar mijn lijf!

 

Dag 1 pre-detox

Mijn ontbijt bestaat uit een heerlijke appeltaart, zij noemen het ‘Little apple cake’. Een flink stuk en daarbij nog sojayoghurt en blauwe bessen. Mijn ontbijt bestaat wel vaker uit een taartje, maar ik merk nu, dat mijn porties de afgelopen tijd weer zijn afgenomen. Pfff, wat een berg eten. Rond 10.30 uur begint mijn maag te rommelen. Uiteindelijk gaan wij om 12.00 uur lunchen. Een heerlijke ‘Cheeky salad’. Weer een flink bord vol, maar zo lekker. Na de lunch duik ik de keuken in. Samen met onze jongste dochter maak ik de‘No-bake chocolate surprise toffees’. In het boek staat een notatie van ‘maak maar een dubbele portie voor het geval dat.’ Mijn keukenmachine wordt inmiddels helemaal schoongelikt door onze dochter van 1,5 jaar oud. Dat zegt genoeg en ik geniet in de middag van deze heerlijke traktatie. Ik drink tussendoor water en thee. Later in de middag knort mijn maag, maar uiteindelijk eten wij pas rond 19.00 uur. Mijn diner bestaat uit een soepje. Zeg maar gerust SOEP. ‘Creamy orange soup’. Help, mijn soepborden zijn te klein! Mijn maag wordt gevuld met een zachte en goed gevulde soep. Even twijfel ik of ik deze soep wel alleen op krijg. Toch gelukt ?. Later op de avond geniet ik nog van 2 dadels gevuld met een notenpasta, mmm.

 

Dag 2 pre-detox

Mijn ontbijt staat al klaar. Hoe ik dit doe? Door de avond ervoor in de keuken te staan, zodat ik in de ochtend meteen kan eten of eventueel alleen nog maar wat hoef toe te voegen. Voor nu betekent dit voor mij, dat ik alleen wat fruit hoef te pakken. Het ontbijt bestaat uit een taartje en zij noemen het ‘Je favoriete fruitmomentje’. De smaken zijn zo lekker, ik houd hier enorm van. Niet lang na mijn ontbijtje rommelt mijn buik. Flinke krampen. Yep, ik mag naar de wc en mijn buik is leger dan leeg ?. Hierdoor heb ik een ‘hol’ gevoel in mijn maag, ondanks ik net een flink ontbijt achter de kiezen heb. Na een tijdje verdwijnt het holle weer. Vanaf 10.30 krijg ik een hongerig gevoel, maar ik vind het nog te vroeg om te gaan lunchen. Rond 13.00 uur ga ik lunchen. De salade staat al klaar van gisteren. Mijn lichaam kan zo’n grote bak met de ‘Cheeky salad’ enorm waarderen. Ondanks ik net een flinke salade op heb, knort mijn maag enorm. Pas vanavond komt mijn volgende eetmoment… Ga ik dit redden? Geen vervelende momenten voor mij in de middag, het is goed te doen. 17.30 uur eet ik mijn ‘Green spaghetti’. Heerlijk met zelfgemaakte pesto en trostomaatjes uit de oven. Zelf ben ik wel blij, dat ik ’s avonds nog een stuk appeltaart mag eten. De detox zorgt ervoor, dat ik even een me-time inlas. Het wordt een lekker warm bad en daarna kruip ik mijn bed in.

 

Beschrijving: C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_1720 (2)_LI.JPG

 

Dag 3 detox

Mijn eerste smoothie vraagt even wat snijwerk. Het is passen en meten in mijn blender, maar uiteindelijk heb ik 1 liter groene smoothie klaarstaan en deze heet ‘Sunshine in a jar’. De helft giet ik over in een glas en de andere helft zet ik afgedekt in de koelkast. Na ongeveer 3 kwartier ga ik met het gezin aan tafel. Mijn smoothie vind ik qua smaak lekker, maar een volgende keer doe ik er bevroren fruit in. Smoothies vind ik of koud lekker of warm, maar lauwwarm, daar houd ik persoonlijk niet zo van. Met een thermosfles groene thee vertrek ik naar onze moestuin toe. Qua temperatuur is het nog te doen en ik werk 2 uur in de moestuin. Een flinke inspanning merk ik, dus ik besluit dat ik niet meer ga sporten. De verse aardbeien die ik pluk ruiken heerlijk. Wetend dat het niet erg is om hier een paar van op te eten, doe ik het niet ?. Thuis maak ik mijn lunch klaar. De lunch bestaat uit een ‘Powerful berry smoothie’. Het is een heerlijke koude smoothie waar ik de komende 30 minuten van geniet. Alvast worden de druiven voor de volgende smoothie Rejuvenating lime smoothie’ in de vriezer gelegd, zodat ik toch een koude smoothie kan serveren. Normaal gesproken ben ik altijd in de weer, maar ik besluit om een tijdschrift te pakken en lekker in de tuin te gaan zitten. Ontspanning voor mezelf en ik accepteer het volledig. Mijn snack bestaat uit de ‘Rejuvenating lime smoothie’. Een beetje misselijk ben ik van al die smoothies. Ook voel ik mij een beetje loom, maar komt dat door de warmte? De laatste tijd ben ik in de weekenden sowieso moe (plan te weinig ontspanning voor mezelf denk ik). In de middag gaan wij bij vrienden op bezoek. Mijn diner Sunshine in a jar’ neem ik voor de zekerheid mee. Daar drink ik wat water en blijf lekker lui in de stoel zitten en we kletsen wat met elkaar. Voel me nog een beetje misselijk. Honger? Of gewoon een maag vol met smoothies? Rond 18.00 gaan wij eten. Het gezelschap waar ik in verkeer eten frietjes. Zelf ben ik niet van de friet, maar de warmte maakt mij wel jaloers. De smoothie wordt uit de koelkast gehaald en ik drink deze rustig op. Mijn lijf is er wel blij mee, maar ik had zelf wel graag iets warms willen hebben. Eenmaal thuis maak ik mijn laatste smoothie ‘Hot power drink’. Deze smoothie kan je koud zowel warm drinken, ik warm de smoothie op. De warmte voelt goed, maar qua smaak vind ik het niet zo. Misschien langer moeten blenden? Of misschien tijdens het opwarmen met de garde moeten roeren? Dit zal ik een volgende keer proberen. Voor het slapen neem ik een lekker warm bad en ga slapen.

 
 Beschrijving: C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_1745 (2)_LI.JPG

 

 

 

 

 

Dag 4 detox

De smoothie die ik mag drinken is de ‘Matcha green tea smoothie’. Prima qua smaak, maar lauwwarm! Bevroren fruit de volgende keer toevoegen of een avond van tevoren maken, zodat deze in de koelkast koud wordt. Voor mijn lunch hoef ik niets te maken, want deze smoothie staat klaar in de koelkast. Eigenlijk heb ik nu meer behoefte aan iets warms, maar nu geen zin om soep te maken, deze bewaar ik toch voor vanavond. Voor de middag staat er een ‘Chocolate dream’ in het vooruitzicht. Aangezien mijn lijf koud is, besluit ik hier een warme variant van te maken. Dus voor mij geen bevroren banaan, maar eentje van de fruitschaal. Ik blend alles en warm het geheel op in een steelpannetje. Mmmmm, heerlijk zo’n warm drankje. Het is wel erg vullend. Na mijn detox ga ik deze zeker nogmaals maken, maar dan met een bevroren banaan. Chocolade, banaan en notenpasta het blijft mijn favoriet. Mijn diner bestaat uit een soepje ‘Pretty in pink soup’. Zelf gebruik ik zeekraal i.p.v. gedroogde dulse (I Sea Bacon). De soep is lauw en dat maakt het voor mij minder qua smaak… Soep moet goed warm zijn ?. De laatste smoothie voor vandaag is de ‘Rejuvenating lime smoothie’.

 

 
  

Dag 5 – detox

Rustig maak ik mijn ontbijt klaar. Vandaag start ik met de ‘Super cleanse smoothie’. De lunch staat nog van gisteren in de koelkast en mijn middag snack is dezelfde smoothie als van vanochtend. Hoe relaxt kan het leven zijn! Vanavond drink ik mijn laatste avondmaal smoothie en ondanks ik het prima vol heb weten te houden, verlang ik wel weer naar bijten en kauwen en heerlijke pancakes, ontbijttaartjes en meer lekkers. De avond sluit ik af met de ‘Comfymilk’. Yeah, mijn drie daagse detox is een feit.

 

Beschrijving: C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_1794 (2)_LI.JPG

 

Dag 6 post-detox

Vandaag start ik voor twee dagen aan mijn post-detox. Het ontbijt bestaat uit een ‘Aloha ananas smoothie’. Mmmm, need i say more? Tot mijn lunch geen eten. Het is mijn werkdag en ik kijk er een beetje tegenop, maar ik kom de ochtend goed door. Mijn lunch bestaat uit ‘Cucumber noodles’. Een lekkere friszoete salade. Ik verheug mij nu al op mijn snackmomentje, ja ik heb ook genoten van mijn lunch, maar als je weet, dat er een taartje met vers fruit op je staat te wachten ‘Je favoriete fruitmomentje met roodfruit’…. Heerlijk toch? Vanavond eet mijn ‘Creamy oranje soup’ en ik hoef hiervoor alleen nog wat broccoli te stomen en de noedels te koken. Deze soep ga ik vaker maken. Erg vullend, maar qua smaak vind ik deze zo lekker. Geen snack meer voor vanavond, maar na zo’n flinke kom soep vraagt mijn lijf ook nergens meer om.

 

 

   
 

 

 

 

Dag 7 post-detox

Mijn laatste post-detox dag gaat in. Het laatste stukje ‘little apple cake’ staat al klaar en ik maak het af met sojayoghurt en blauwe bessen. Het is weer vroeg opstaan en mijn volgende eetmoment is om 12.30 uur. Mijn lunch ‘nori- aardbeiensalade’ neem ik mee in mijn boho-tiffin. Alleen vergeet ik de noribladen en het citroensap… Na mijn werk mag ik lekker snacken, de ‘Zoete aardappel’ haal ik uit mijn boho-tiffin. Woensdagavond gemaakt en prima koud te eten. Thuis maak ik de ‘tempé taco’s’ en geniet van deze lekkere diner. Mijn detox sluit ik af met mijn laatste ‘No-bake chocolate surprise toffee’ en deze eet ik op in de trein. Mijn detox week wordt verlengd met nog twee dagen me-time.

 

 

 

Beschrijving: C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_1811 (2)_LI.JPG

 

Ja, ik WAS sceptisch over deze detox, alhoewel…. Mijn geloof in Merel en Tessa is groot, dus zo heel sceptisch was ik misschien ook weer niet. Misschien dat het meer de angst was? Via het boek word je begeleid, het is niet dat je ineens op dag 1 alleen maar sapjes drinkt. Dit beeld heb ik wel, voor ik het boek bestel. Dat heeft mij altijd tegengehouden, om aan een detox te beginnen. Nu zie ik het echt als ‘opschoning’. Mijn auto krijgt ook jaarlijks een schoonmaakbeurt (olie verversen etc….). Dus waarom zouden wij ons lichaam niet opschonen? Even een reset en daarna gewoon weer lekker en bewust eten wat jouw lijf nodig heeft. Dus ja, ik ga dit wel vaker doen. 1 of 2 keer in het jaar. De juice-special wil ik ook nog een keer doen. Misschien na de zomervakantie… Wordt vervolgd.

Wat deed de detox lichamelijk met mij?  

Mijn detox volg ik eerder, zodat ik ook op en top kan genieten van mijn weekendje weg. Qua timing was het voor mij juist goed zo. Op mijn werkdagen zit ik namelijk in mijn pro-detox en dat heb ik ook echt nodig. Werken en alleen smoothies drinken, dat werkt voor mij niet. Persoonlijk vond ik de detox goed te doen. Geen gekke bijverschijnselen gehad. Mijn lichaam is dus al vrij ‘clean’. In februari 2015 heb ik het eerste boek gevolgd en sinds dien eet ik ook veganistisch en volgens de principes van Merel en Tessa. Wanneer je veganistisch eet kan je ook de ‘verkeerde’ keuzes maken, maar dat doe ik niet. Voorheen ook niet, mijn combinaties zijn voornamelijk veranderd en de hoeveelheid voeding is toegenomen. De eerste detox dag vond ik wel iets lastiger, maar dat heeft denk ik ook te maken met de hitte van die dag. Ook ben ik de laatste tijd in de weekenden sowieso uitgeteld door alle activiteiten die zijn geweest. Daarom kies ik er ook voor om even een weekendje me-time in te lassen.

Wat deed de detox geestelijk met mij?

In de dagen van mijn detox heb ik wel beter voor mijzelf gezorgd. Zo kon ik bewust genieten van een uurtje in de tuin zitten met een tijdschrift Dat doe ik zelden. Toen ik Merel en Tessa nog niet ontdekt had, ging ik altijd om 20.30? naar bed, maar dat komt nog maar zelden voor. Nu is het toch al snel 22.30 uur, behalve als ik de volgende dag ga werken. De afgelopen dagen koos ik ervoor om eerder te stoppen met huishoudelijke taken en lekker te ontspannen in bad en vroeg te gaan slapen. Dus het is mij beter gelukt om meer ontspanningsmomenten in te plannen. Ook ben ik mij bewust geworden, dat ik meer kan genieten van eten. Vaak is het hap, slik en weg.

Hoe waren de gerechten en smoothies:

De gerechten van de pre-detox vond ik allemaal erg lekker. Deze ga ik zeker vaker maken. Tijdens de detox zelf heb ik wel ervaren dat niet alles mijn smaak is. De ‘The pretty in pink soup’ bijvoorbeeld. Hierin miste ik toch net even wat zout of iets meer warmte. Soep moet bij mij gewoon goed warm zijn. Koude of lauwe soep is niet aan mij besteed. Ook de ‘Hot power drink’ vond ik persoonlijk niet zo heel erg lekker. Ook weet ik nu heel zeker, dat smoothies bij mij koud dienen te zijn. Ja, of opgewarmd. Dus of fruit gebruiken uit de vriezer of de smoothie in de avond klaarmaken en laten koelen in de koelkast.

Mijn top 5 smoothies zijn:

  1. Powerfull berry smoothie;
  2. Chocolate dream;
  3. Comfy milk;
  4. Aloha ananas smoothie;
  5. Rejuenating lime smoothie.
     

     

 

© 2015 - 2019 Boho-Tiffin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook en diverse andere social media websites. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.