Menu
Vorige Artikel 18 van 22 Volgende

Eetdagboek van Vegan Flavours (oktober 2017)

Eetdagboek

 

Veel mensen om mij heen, vragen mij regelmatig ‘wat eet je dan op een dag?’. Sommigen hebben echt geen idee en denken dat ik enkel en alleen op sla en wortels leef. Ergens snap ik het wel, want als je de alternatieve niet kent, dan kan het heel beperkt overkomen, maar het is zo veel meer. Om de nieuwsgierigheid van deze mensen te voeden, heb ik voor 1 week mijn eetpatroon bijgehouden.  

 

Maandag

07.15: De ochtend start ik met 1 glas water, 1 grote mok groene thee en ik maak warme pap. Havermoutpap met wat kokosrijstmelk, water, kaneel, gember, kardemom en 25 gram rozijnen. Simpel, warm, voedzaam en lekker. Gedurende de ochtend drink ik 2 glazen groene thee.

12.00: Laatst had ik een enorm lekker tosti op en ik besluit ook een tosti te maken. Ik noem het: My Green Tosti (2 sneetjes desembrood, 1 eetlepel hummus en palmkool) samen met een ½ komkommer en 5 cherrytomaatjes uit eigen tuin. Ik drink er een verse gemberthee bij.

 

14.30: 1 stuk chocolate- pumpkinpie met en mok groene thee en ik drink de rest van de middag nog water.

17.00: Ik heb nog palmkool over en ik heb hier een stoofpotje mee gemaakt

 

20.00: 1 glas warme goldenmilk (250 ml kokos- rijstmelk, snuf gember en 1 theelepel kurkuma).

Dinsdag

07.15: 1 groot glas water en ik maak weer een papje van havermout. (40 gram havermout, 120 ml kokos- rijstmelk, 1 theelepel kaneel, snuf gember en kardemom, 25 gram rozijnen en 100 gram courgette) Ook drink ik een mok groene thee. Zodra de kids op school zijn, ga ik een uurtje sporten. Hier drink ik water bij.

10.00: Als ik ontbijt met havermoutpap, dan red ik het wel tot de lunch, maar vandaag niet. Ik maak nicecream. (1 bevroren banaan, 2 dadels en 1 theelepel kaneel)

12.00: 1 portie tomatenlinzensoep, 5 snacktomaatjes en een groot glas water.

14.30: 2 rijstwafels dun besmeerd met hummus en belegd met plakjes komkommer en wat wortelrasp. De overige komkommer en wortel eet ik zo op. In totaal een ½ komkommer en 1 wortel. Ik drink er een mok warm water bij.

17.30: 1 portie risotto met Shanghai paksoi en courgette.

 

 

20.00: 2 mokken verse gemberthee.

 

 

Woensdag

06.15: 1 groot glas water, 1 mok groene thee en ik maak weer een lekker warm bordje havermoutpap. (40 gram havermout, 100 ml kokos- rijstmelk en 150 ml water, 1 theelepel vanille, 20 gram kokosrasp en 125 gram frambozen).

08.00: 1 glas groene thee en verder drink ik water.

10.00: 1 plak bananen- pruimenbrood.

12.30: Handig, er staat nog een stoofpotje in de koelkast en dit is mijn lunch.

15.00: 1 mok kamillethee.

16.30: woensdags eten wij vroeg, omdat de kinderen hun sportdag hebben. Voor mezelf maak ik een stoofpotje van bruine bonen, snijbiet en quinoa.

20.00: 1 mok kamillethee en een schaaltje met veggies (1/2 komkommer, 200 gram snoeptomaatjes en 1 eetlepel hummus).

 

Donderdag

06.15: deze ochtend start ik wederom met een groot glas water en een mok groene thee. Daarnaast drink ik een smoothie van (2 handjes krulsla, 1 gele grapefruit, 1 banaan, 75 gram frambozen, 75 gram blauwe bessen, 100 ml water en optioneel 2 theelepel blauwe bosbessenpoeder en 1 theelepel maca).

08.00: 1 glas groene thee.

10.15: 1 appel met kaneel en 1 glas groene thee.

12.00: Vandaag mijn laatste stoofpotje! 2 glazen groene thee.

15.15: 2 rijstwafels dun besmeerd met hummus en belegd met komkommer (1/2 komkommer). Ik drink er 1 glas groene thee bij en een groot glas water.

18.00: Thuis maak ik voor mijzelf een verse courgette- pompoensoep en eet er twee mini wraps bij (lekker dippen in de soep).  

20.00: Met een grote mok kruidenthee en 3 verse dadels en 10 gram pure chocolade sluit ik de avond af.

 

Vrijdag

07.00: Een groot glas water en een mok groene thee en ik eet hierbij 1 portie snijbieten- spirulina pancakes met 1 banaan.

 

10.00: Verse kamillethee.

11.30: Vanochtend met onze jongste dochter naar de lekkerste bakker gegaan in Eindhoven, namelijk ‘De Meelmuts’. Voor de lunch dus 2 heerlijke desemsneetjes dun besmeerd met pittige tomatenspread van @zonnatura en belegd met 2 blaadjes krulsla, komkommer en 2 cherrytomaatjes. Ik drink er een grote mok kamillethee bij. In totaal een ½ komkommer op.

14.30: Mijn snack bestaat uit 1 plak citroencake die ik nog in de vriezer heb liggen. Ik drink er een groot glas water bij.

18.00: Er staat nog een stoofpotje in de koelkast die ik woensdag gemaakt heb en deze eet ik op.

20.00: 2 verse dadels met 10 gram pure chocolade en een grote mok kamillethee.

 

Zaterdag

08.00: ik maak een smoothiebowl van 2 bevroren bananen, 75 gram blauwe bessen, 75 gram frambozen, beetje water, 2 theelepel blauwe bessenpoeder en 1 theelepel maca. Ook drink ik er een grote mok kamillethee bij.

10.00: Thee en water.

12.30: 1 portie pompoen- courgettesoep met twee geroosterde desemboterhammen. Ik drink er een mok kamillethee bij.

 

15.00: 1 kopje groene thee met 250 gram snoeptomaatjes en een ½ komkommer.

18.00: wij hebben een buurt bbq. Ik eet 2 mini vegan loempia’s met een wortel- venkelsalade met tahini (1/2 venkelknol, 1 wortel, 1 bosui, verse koriander, ½ el zwarte sesamzaadjes, 1 el soyajoghurt, ½ el appelazijn, sap ¼ citroen, 1 theelepel tahini of meer naar wens en zout en peper). 1 maiskolf en een spies met 2 kastanjechampignons en courgette. Gedurende de avond drink ik 3 mokken kamillethee.

 

 

Zondag

08.00: ik ga voor een tosti uit het eerste boek van The Green Happiness. Zij noemen het de ‘tosti al la Green Happiness’. Op blz. 112 staat het recept. Deze tosti bestaat uit een mengsel van dadels, koekkruiden en water, desembrood, banaan en pure chocolade. Mmmm. Ik drink eerst een groot glas water en daarnaast drink ik een mok kamillethee.

12.30: Mijn lunch bestaat uit verse courgette- pompoensoep met twee geroosterde desemboterhammen.

15.00: In het bos ga ik met mijn twee meisje picknicken. Hier drink ik 1 mok thee en geniet ik van een zelfgemaakt worteltaartje.

18.00: bloemkoolpizza met zoete aardappelpuree en snijbieten.

 

20.00: De avond sluit ik af met een grote mok kruidenthee en 3 schijfjes appelchips (alleen gezoet met kaneel), 5 gram rozijntjes en 5 gram pure chocolade.

 

Zoals jullie kunnen zien, probeer ik elke dag wel weer iets anders te eten. Omdat ik thuis als enigste veganistisch eet, probeer ik wel zo te koken, dat ik meerdere porties maak. Deze eet ik dan de volgende dag of later in de week op. Ook ligt mijn vriezer altijd vol met porties soep, bevroren bananen en ander fruit en zelfgemaakte bananenbrood of andere lekkernijen. Dadels heb ik ook altijd in huis. De lekkerste zijn van Yogi en Yousef. Deze zijn zo zacht en hebben een karamelachtige smaak. Verder heb ik een lade vol met verschillende soorten melen en een kast vol met potjes waar o.a. gedroogd fruit in zit, zaden, pitten en noten. De koelkast ligt vol met verse groentes en de fruitschaal is altijd gevuld. Zo kan ik altijd verantwoorde keuzes maken waar mijn lijf en ik blij van worden. Luister vooral naar jouw eigen lijf en kijk niet te veel naar wat anderen wel en niet eten. Misschien is wat ik eet wel te weinig voor jou of te veel. Pas het aan waar nodig is en heb respect voor jouw eigen lijf!

 

 

Volgende maand komt mijn ervaring met het nieuwste boek van Deliciously Ella met vrienden online!

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 - 2019 Boho-Tiffin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook en diverse andere social media websites. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.