Menu
Vorige Artikel 16 van 22 Volgende

Meal Prepping deel 1 (januari 2018)

Meal prepping deel 1

 

‘Maar hoe doe jij dit allemaal?’ ‘Waar haal jij de tijd vandaan?’ en meer van dit soort vragen krijg ik regelmatig gesteld. Eerlijk is eerlijk, ik vind het leuk om in de keuken te staan. Ik houd van koken en bakken en het is mijn me-time. Toch geloof ik dat iedereen het kan. De gouden tip? Doe aan meal prepping en de rest gaat vanzelf.....

Meal prepping is niet anders dan je maaltijden voorbereiden, zodat je altijd iets in de koelkast, diepvries of in de kast hebt liggen. De voordelen van meal prepping is, dat je altijd de juiste keuzes kunt maken, wanneer je honger hebt. Denk hierbij aan een lange werkdag en je hebt geen zin om te koken, maar je wilt niet ongezond eten of je bent vergeten boodschappen te doen, kinderen die speelafspraakjes hebben of gaan sporten. We kennen het allemaal denk ik wel.... Hoe fijn is het dan, wanneer jij jouw koelkast opentrekt en daar een healthy maaltijd hebt staan! Hoe dat healthy food in jouw koelkast terecht komt? Ja, daarvoor sta je natuurlijk wel in de keuken, maar daar heb je vrije avonden voor of een zondagmiddag! Maak er samen met jouw kinderen een leuke activiteit van! Meal preppen doe ik vaak voor meerdere dagen tegelijkertijd. Mijn vriezer en koelkast hebben daar dan ook de ruimte voor. Zo voorkom ik, dat ik heel de week elke ochtend bananenbrood eet! Wel lekker, maar ik houd vooral van afwisseling. Ook zorg ik voor voldoende (BPA-vrije) plasticbakjes waar ik mijn snacks, soep, curry’s etc. in kan bewaren. Eigenlijk kan je bijna alles wel van te voren maken, invriezen of bewaren in de koelkast. Soep staat er altijd wel in de vriezer bij mij. Afhankelijk van wat je wilt, maar ik maak altijd soep waar 4 porties uit komen. De helft vries ik per portie in en de overige 2 porties zet ik in de koelkast, zodat ik voor die week altijd iets kan opwarmen voor de lunch of diner. Op die dagen hoef ik het alleen op te warmen en af te maken met een topping. Ook liggen er verschillende snacks bij mij in de diepvries. Denk hierbij aan een bananen- of hartigebrood, blissballs, cupcakes of andere lekkernijen. Zodra mijn snacks zijn afgekoeld, verpak ik het per portie in en vries het in of bewaar het in de koelkast. Op deze manier heb ik altijd iets bij de hand en zodra mijn koelkast leeg begint te raken, kan ik mijn diepvries nog leegmaken. Heb ik nog een portie pasta over na het diner? Weggooien doe ik het niet. Gewoon even laten afkoelen en dan vul ik mijn boho-tiffin, zodat ik de volgende dag weer iets heb om te eten!

Volgende maand meer over meal prepping.

Een drukke week voor de boeg? Maak op zondagmiddag dit recept: http://www.veganflavours.nl/pastinaak-loaf/ Laat het brood afkoelen, snijd het in plakken en vries een deel in en bewaar de overige plakken in de koelkast. Mmmmmmmm

Heb je ’s avonds iets minder tijd? Dan kan je dit recept maken: http://www.veganflavours.nl/zuurkool-taart/  Snijd in 4, 6 of 8 punten en serveer met wat rauwkost. Je kan dus ook gerust een aantal punten invriezen of in de koelkast bewaren!

Liefs,

Manon

 

© 2015 - 2019 Boho-Tiffin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook en diverse andere social media websites. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.