Menu
Vorige Artikel 4 van 22 Volgende

'Hello Love..' Mijn zoektocht naar Zelfliefde deel 2 (februari 2019)

'Hello Love...' Mijn zoektocht naar zelfliefde....

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen, dat de nieuwste boho-tiffin:  Hello Love tiffin (https://www.boho-tiffin.com/a-54500962/originals-large-collectie/hello-love/) mij doet denken aan zelfliefde. 

Ineens lees je in tijdschriften, artikelen en blogs dat zelfdliefde wel een onderwerp is van nu. Zoals vorig jaar misschien in het teken stond van ‘veganistisch’ eten, staat ‘zero waste’ en ‘zelfliefde’ in 2019 centraal. Een volgende keer kijk ik graag met jullie mee naar het onderwerp ‘zero waste’. Nu wil ik mij graag richten op ‘zelfliefde’. Best een spannend onderwerp, want dit vraagt meer van mij persoonlijk. In de blogs die ik nu gemaakt heb, is het toch altijd vrij algemeen gebleven. Om het toch eerst even lekker algemeen te houden, ben ik op zoek gegaan naar het begrip ‘zelfliefde’. Wat wordt er verstaan onder zelfliefde? Vanuit verschillende artikelen en blogs heb ik een aantal punten genoteerd, die MIJ het meest aanspreken, daarom heb ik ze in de IK persoon genoteerd: 

  • Zelfliefde bepaalt hoe ik mij voel;
  • Zelfliefde zorgt voor een stevigere balans in mijn zijn en in mijn leven; 
  • Zelfliefde zorgt voor een liever en zachter karakter (nog liever en zachter??? J);
  • Zelfliefde zorgt voor betere keuzes die bij mij passen; 
  • Zelfliefde zorgt voor het houden van MIJzelf;
  • Zelfliefde zorgt voor meer waardering voor mij als persoon;
  • Zelfliefde zorgt voor meer acceptatie van goede en minder goede kanten van mijzelf. 

Wanneer ik bovenstaande punten wil en kan omarmen, dan kan ik liever en milder voor mijzelf zijn. Hoe zit dat bij jou? Maar hoe zorg ik nu voor meer zelfliefde bij mezelf? Het klinkt namelijk allemaal zo makkelijk, maar zo ervaar ik dat zeker niet. Wat kan ik zelf doen om meer ‘zelfliefde’ te bereiken? Voor mij betekent dit meer en eerder om hulp durven vragen, meer mijn hart volgen, luisteren naar mijn lichaam, het verleden ‘los’ durven laten en vertrouwen hebben in het nu, mezelf meer complimenten geven, acceptatie van wie ik ben en wat ik kan, meer nee durven zeggen, nog positiever denken, lat minder hoog leggen, gewoon lief zijn voor mezelf en mijn lichaam accepteren zoals het is. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar om de lat direct minder hoog te leggen voor mezelf, wil ik de komende periode mij richten op 2 punten die hierboven staan. Iets wat ik heel moeilijk vind en wat als een rode draad door mijn leven loopt, is het leren luisteren naar mijn lijf. Wat heeft mijn lijf nodig? Even een halfuurtje bankhangen? Sporten? Welke voeding heeft het nodig? Eigenlijk ga ik altijd maar door en genieten van eten doe ik niet echt. Eten is functioneel en het bordje ‘gezellig’ hangt er nog niet automatisch boven. Sinds ik veganistisch eet heb ik al wel iets meer balans gevonden, maar ik ben er nog niet. Dus ik wil ook iets liever voor mezelf zijn. Niet te streng, waardoor de druk wat lager komt te liggen. Yoga brengt mij al meer tot de kern en dat is confronterend, maar er komt wel iets in beweging bij mij. 2019 wordt voor mij het jaar van de ‘zelfliefde’. Mijn nieuwe Boho-Tiffin ‘Hello Love’ vul ik dan ook met veel (zelf)liefde en probeer bewust te proeven, te kauwen en door te slikken met een dosis zelfliefde voor mij en mijn lichaam..... 

© 2015 - 2019 Boho-Tiffin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook en diverse andere social media websites. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.