Another Sunday, another brunch-recipe! Nu we elkaar langzamerhand weer wat meer mogen zien, vind ik het zo leuk om vrienden en familie uit te nodigen voor een lekkere brunch. En dan zorg ik tijdens deze brunches dat ik altijd een ander soort quiche op tafel heb staan. Want everybody loves quiche right?! Dit keer had ik zin in iets met vis en daarom koos ik ervoor om zalmfilets te gebruiken. 

Wat heb je nodig?

- 250g zalmfilet (probeer hier een mooi vers stuk voor te vinden. Lukt dit niet, dan kun je ook diepvries zalmfilet gebruiken)
- een pak bladerdeeg voor hartige taart of roomboter bladerdeeg (dat laatste vind ik zelf het lekkerst, maar hoort officieel niet ;))
- 5 eieren
- 100ml kookroom
- 400g soepgroenten
- 1 courgette 
- 100g fetakaas
- 100g belegen geraspte kaas
- 1 ui
- 1el zout
- 1 vis bouillonblokje 
- 15g verse dille 
- peper
- olijfolie 
- een quichevorm 


1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgette onder de kraan en snijd deze in kleine stukjes. Snipper een ui en bak deze in een pan met een beetje olijfolie. Bak de courgette even mee en doe de soepgroenten in de pan erbij. Bak alles nog een paar minuutjes op laag vuur en voeg dan het zout en het bouillonblokje toe. Bak nog even totdat het bouillonblokje is opgelost.

2. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm. Laat de bladerdeeg ontdooien en bedek de quichevorm met bladerdeeg. Verdeel daarna het groentemengsel over de quichevorm en strooi daarna de blokjes zalm over de groenten.

3. Meng in een kom de eieren, dille, kookroom, gebrokkelde fetakaas en 3/4 van de geraspte kaas met een garde door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de zalm en de groenten en verdeel dit gelijk. Maak de quiche af met wat geraspte kaas. 

4. Bak de quiche in ongeveer 50-60 minuten in het midden van de oven en genieten maar! De quiche is het lekkerste als deze net uit de oven komt.

Enjoy girls!

Liefs, Jessie