Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de meeste gestelde vragen

FAQ

Over onze Boho-Tiffins

Van wat voor materiaal is een Boho-Tiffin gemaakt?

De Boho-Tiffin is gemaakt van RVS (roestvaststaal) RVS is volledig recyclebaar, wat betekent dat het kan worden omgesmolten en opnieuw kan worden gebruikt zonder dat de kwaliteit van het materiaal vermindert. Dit alles maakt dat RVS een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is.

Kan de Boho-Tiffin in de vaatwasser?

Jazeker, jouw Boho-Tiffin is geschikt voor in de vaatwasser! Let wel op dat je geen scherpe producten ernaast legt die de print evt. kunnen beschadigen. Handwas kan natuurlijk ook, hierdoor blijft de print langer mooi. Zorg altijd dat je de Boho-Tiffin goed droog maakt voordat je hem opbergt.

Kan ik ook soep meenemen in de Boho-Tiffin?

Nee, jouw Boho-Tiffin is niet lekdicht dwz soep kun je beter in een speciale lekvrije soepbeker meenemen. Maar wil je bijvoorbeeld yoghurt of kwark meenemen dan kan dit gewoon, bij voorkeur wel je Boho-Tiffin rechtop houden. Mocht je toch twijfelen dan kun je altijd wat bakpapier over je bakje heen leggen, ander bakje erop en klaar!

Sluiting te los/te strak?

De clipjes/sluiting aan de zijkant van jouw Boho-Tiffin, zijn gemakkelijk zelf te verstellen mocht je het systeem te strak of te los vinden. Je kunt ze dan loshalen van de Boho-Tiffin en het gebogen stukje wat sluit op het deksel, een beetje buigen met een tang naar gelang je hem strakker of losser zou willen. Je kunt hiervoor altijd een instructiefilmpje bij ons aanvragen via info@boho-tiffin.com

Kan ik ook warm eten meenemen in de Boho-Tiffin?

De Boho-Tiffin is bedoeld voor koude lunchgerechten. Hij is niet voorzien van een warmte-element om je eten warm te houden. Hij is gemaakt van Roestvaststaal dus in de oven of magnetron kun je hem NIET gebruiken. Je kunt je eten natuurlijk altijd op een bord in de oven of magnetron verwarmen als je bijvoorbeeld avonddienst hebt en warm eten wilt meenemen.

Blijft mijn eten extra koud in de Boho-Tiffin?

Om je eten koel te houden kun je jouw Boho-Tiffin in de koelkast zetten of je kunt een klein koelelementje in je tiffin doen.

Hoe lang krijg ik garantie op mijn Boho-Tiffin?

Foutjes in het productieproces worden vaak bij het eerste gebruik duidelijk, daarom heb je 6 maanden garantie op je Boho-Tiffin. Onze tiffins zijn duurzaam dus je kan ervan uitgaan dat ze lang meegaan.

Oorsprong & Kwaliteit

Onze Boho-Tiffins worden grotendeels met de hand vervaardigd in India. ♡ Ze zijn daarom nooit 100% perfect (dat zijn wij zelf ook niet ;)

Het productieproces is mensenwerk, het kan daarom voorkomen dat er in jouw tiffin een klein krasje of mini deukje aanwezig is, eigenlijk heeft elke tiffin wel 'iets' en dat maakt hem juist ook zo uniek. Zomaar weggooien vinden we zonde en past ook totaal niet bij ons duurzame product.

Wij controleren altijd alle onderdelen aan de tiffins op deze imperfecties en zorgen ervoor dat jouw Boho-Tiffin in goede staat bij je wordt geleverd.

Komen er nog andere maten?

Op dit moment hebben we alleen nog onze meest populaire maat beschikbaar, als er meer vraag komt naar andere maten dan komen deze zeker weer terug.

Waarom geen Netbag meer?

We hebben gemerkt dat de Netbag niet zoveel gebruikt werd door jullie dus hebben we besloten deze niet meer terug in de collectie te brengen.

Levertijd & Retourneren

Hoeveel levertijd zit er op mijn Boho-Tiffin?

Wij doen ons best jouw bestelling zo spoedig mogelijk bij je af te leveren. Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.
Na verzending ontvang je per mail een track en trace code zodat je jouw pakket kunt volgen. Wij zijn afhankelijk van de postbezorgers van PostNL & DHL.

Vragen over jouw bestelling? Mail ons: info@boho-tiffin.com

Mag ik mijn bestelling retourneren?

We hopen natuurlijk dat je tevreden bent met jouw aankoop. Mocht dit toch niet het geval zijn dan heb je altijd 14 dagen bedenktijd en de mogelijkheid je product te retourneren.

Wat moet ik doen bij een retour?

• Stuur een e-mail naar info@boho-tiffin.com met daarin de reden van je retour en je ordernummer. Wij sturen je dan een mail met een link waarin je een retour etiket via onze retourservice kunt aanmaken. (dit is voor eigen rekening en kost € 6,50) Geef het pakketje af bij een PostNL lokatie.
• Wil je geen gebruik maken van onze retourservice, mail ons dan voor ons retouradres.
• Het product dient compleet, ongebruikt, onbeschadigd en in de originele verpakking (of vervangende doos) verpakt te worden.

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn bestelling retourneer?

• We zullen na ontvangst en controle van je retour direct je aankoopbedrag terugstorten op de rekening waarmee je hebt betaald.
• Stuur je alleen een deel van je bestelling terug? Je hebt bijvoorbeeld twee producten besteld, en stuurt er één terug? Dan betalen we de eerder gemaakte verzendkosten niet terug.
• De kosten van het retour zenden naar onze webshop moet je zelf betalen. (via onze retourservice is dit €6,50)

Kan ik een product ruilen?

Ruilen is alleen mogelijk tegen een product met hetzelfde aankoopbedrag. In alle andere gevallen betalen we je het aankoopbedrag terug en kun je zelf een nieuwe bestelling plaatsen. Je betaalt zelf de kosten voor het retour zenden van het product.

Stuur een bericht

Staat je vraag er niet bij of heb je een andere vraag?
Stuur ons een bericht via ons contactformulier.