Tiffin traditie

History & Traditie

De Tiffin gaat al eeuwenlang mee en vindt zijn roots in India, het is niet alleen een lunchbox, het is een hele vibe, een lifestyle.

Stel je dit voor: in vroegere tijden waren onze voorouders in bruisende steden als Mumbai en Pune keihard aan het werk, en ze hadden iets geweldigs nodig om hun zelfgemaakte lekkernijen mee te nemen naar werk of school. Daar komt de Dabba lunchbox om de hoek kijken - mooi vormgegeven, roestvrij staal, en oh zo functioneel.

Maar wacht, het wordt nog cooler! De term "dabba" betekent letterlijk "doos" in het Hindi, en deze schatjes zijn gestapeld met compartimenten, waardoor die smakelijke gerechten gescheiden en vers blijven. #MealPrepGoals

De stapelbakjes worden traditioneel gebruikt voor het vers houden en vervoeren van huisgemaakte Indiase gerechten. Alleen al in Mumbai worden er dagelijks 175.000 tiffins rondgebracht door 4.000 tiffin koeriers, Dabbawala’s genaamd. Benieuwd naar het hele verhaal? Dan kunnen we je de film The Lunchbox aanraden.

Handmade

De in India (hand)gemaakte tiffins, van duurzaam roestvrijstaal, worden door ons stuk voor stuk voorzien van bohemian designs, iedere tiffin is daarom uniek.