Mijn mega guilty pleasure is absoluut witte chocolade. Je kunt mij echt totaal niet blij maken met van die healthy pure chocolade, gewoon nee. Ik eet overal waar ik kom het liefst de witte paaseitjes ertussenuit en ik kan repen witte choco opeten tijdens een Netflix-avondje. En wie de combinatie witte chocolade en cranberries heeft bedacht... heaven! Deze guilty pleasure of mine, kwarkcake met witte chocolade en cranberries, is perfect voor de paasbrunch vandaag (of tijdens een brunch op een andere zondag) of als lekker tussendoortje zodra je zin hebt in een zoete snack waar je je vingers bij aflikt.

 

Wat heb je nodig?

- 200g tarwebloem (gebruik speltbloem voor een gezondere optie)

- 100g witte chocolade

- 100g gedroogde cranberries

- 50g kokosrasp

- 3 bruine bananen

- 200g kwark

- 4 eieren

- 2tl bakpoeder

- een beetje roomboter (om de cakevorm mee in te vetten)

- een cakevorm

 

1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Mix bloem, kwark, eieren en bakpoeder met een mixer tot een glad beslag.

2. Prak in een aparte kom de bananen fijn en voeg deze bij het beslag. Mix dan nog een paar minuten met de mixer goed door elkaar.

3. Hak de witte chocolade fijn en roer deze met een spatel langzaam door het beslag. Voeg daarna de cranberries en de kokosrasp toe en roer goed! 

4. Smeer de cakevorm in met roomboter en giet het beslag in de cakevorm. Bak de kwarkcake in 60 - 65 minuten goudbruin in de oven. Enjoy!

 

Fijne paasdagen!

Liefs, 

Jessie