Springtime is here! Nu het zo'n mooi weer is, brunch ik het liefst buiten in het park of op een bankje tijdens of na een lekkere wandeling (wel met 1.5m afstand). Dit brunchrecept past perfect in je Boho-Tiffin en is heerlijk als tussendoortje in het park of als lunch tijdens een drukke werkdag.  En met één van de vrolijke en kleurrijke straps, neem je je Boho-Tiffin super makkelijk mee tijdens een wandeling. Deze zondag is mijn verse zalmsalade aan de beurt, op een paprika & chili groentewrap, ready to go on a walk! 

Wat heb je nodig?

- Een pak paprika & chili tortillawraps (No Fairytales)

- 1 zalmmoot (vers of uit de diepvries)

- 1 citroen

- 50g mayonnaise op yoghurtbasis

- 50g kwark

- 75g surimi sticks 

- Een klein handje rucola 

- 1tl bieslook

- Olijfolie, paprikakruiden, zout & peper

1. Zet de oven aan op 180 graden en marineer de zalm in een ovenschaal met olijfolie, zout, peper en schijfjes citroen. Zet de schaal met zalm in de oven en bak de zalm in 20-25 minuten gaar. De zalm mag nog een klein beetje roze zijn van binnen.

2. Haal de zalm uit de oven en laat deze afkoelen totdat deze lauwwarm is.

3. Snijd de surimi heel fijn en doe deze in een schaaltje. Doe hier de mayonaise, kwark, 1 tl bieslook, 1 el citroensap en een snufje paprikapoeder bij en meng het geheel door elkaar. Snijd de lauwwarme zalm in kleine stukjes en voeg deze toe en meng goed door elkaar. Breng de zalmsalade op smaak met zout en peper.

4. Neem een paprika & chili tortillawrap en beleg deze met de zalmsalade. Maak de wrap af met een hand rucola en roll it up!

 

Enjoy girls! 

Liefs, Jessie