Zondagen, you gotta love them right?! Rustig wakker worden en opstarten met een kopje thee of koffie, om daarna lekker uitgebreid aan de brunch te beginnen. Ik hoef niet uit te leggen waarom mijn favoriete maaltijd van de dag nog steeds brunch is! 

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto, met een vrucht waar ik echt gek op ben, maar eigenlijk veel te weinig gebruik in mijn recepten. Namelijk: pruimen! Afgelopen weekend bezocht ik de Philips Fruittuin in Eindhoven (hotspot tip!) en daar nam ik een zak heerlijke pruimen mee, vastbereid om hier een lekker recept mee te gaan maken. En toen kwam ik op dit gezonde pruimen- en bananenbrood. 

En dit recept is ook ideaal om in plakjes in te vriezen, zodat je voor de hele week gezonde snacks hebt voor naar kantoor of voor thuis op de bank met een kopje thee.

Tip: ga even langs de fruitboer en haal daar een zak heerlijke pruimen, deze smaken namelijk echt zoveel beter dan de pruimen van de supermarkt. 

Wat heb je nodig?

- 6 pruimen
- 4 bananen
- 150 gram bloem of speltbloem
- 3 eieren
- 100 gram havermout
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
- Een snufje bakpoeder

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Prak 4 bananen fijn en voeg hier de eieren aan toe. Mix dit goed met elkaar. Voeg daarna de bloem, havermout, kaneel, honing en bakpoeder toe en mix dit met een mixer tot een fijn beslag. 

3. Verwijder de pit van de pruimen en snijd de pruimen in kleine blokjes. Spatel dit langzaam door het beslag en schenk het beslag in een cakevorm.

4. Bak het pruimen- en bananenbrood in ongeveer 50-60 minuten goudbruin!

Enjoy girls!
Liefs Jessie