Verse wafels, jummie! Dit doet me denken aan vroeger, de geur van wafels op de zondagochtend, die je dan lekker zelf mocht versieren met heeeeel veel zoetigheid, fruit, chocolade, noten en kwark. Ik koos vaak voor de combi met Nutella en banaan, en daar heb ik nu een volwassen variant voor bedacht met chocolate chips, walnoten en banaan. Het perfecte brunchgerecht voor deze sunny Sunday! 

 

Wat heb je nodig?

- 250g zelfrijzend bakmeel 

- 250ml karnemelk

- 100g havermout (neem de gemalen variant)

- 50g stevia suiker (of basterdsuiker)

- 50g ongezouten roomboter

- 4 zakjes bakpoeder

- 2 rijpe bananen

- 50g walnoten

- 100g chocolate chips 

- 2 eiwitten en 2 eidooiers (gescheiden)

- 1tl vanille extract 

- 2 zakjes vanillesuiker

- Een mespuntje zout

- Wafelijzer

 

1. Meng het eiwit in een kom met een handmixer (of andere mixer) stijf. 

 

2. Prak de rijpe bananen met een vork fijn en hak de walnoten in kleine stukjes. Ik heb hiervoor een keukenmachine gebruikt.

 

3. Doe het zelfrijzend bakmeel, karnemelk, havermout, stevia, bakpoeder, eidooiers, vanille extract, vanillesuiker en zout in een kom en mix dit met een mixer tot een glad beslag. Laat de roomboter een paar seconden in de magnetron smelten en doe dit bij het beslag. Nog even 1 minuten mixen! 

 

4. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag totdat dit goed is gemengd. Zo blijft het mengsel lekker luchtig. Spatel dan de banaan, walnoten en chocolate chips langzaam door het beslag. 

 

5. Zet het wafelijzer aan en smeer dit goed in met boter. Gebruik een soeplepel om het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 5-6 minuten goudbruin.

 

Warning: de wafels zijn het lekkerst om DIRECT te eten! 

 

Enjoy girls!

Liefs Jessie