Cantuccini, of biscotti, zijn heerlijke Italiaanse koekjes met als basissmaak amandel en ik ben hier he-le-maal gek op! Tijdens een uitgebreide brunch, waar de koffie, cappuccino en espresso rijkelijk geserveerd wordt, zorg ik er ook altijd voor dat we iets lekkers bij de koffie hebben. Niet geheel een brunch recept op deze zondag dus, maar zeker de moeite waard om een keer te maken (en super easy!). En sinds ik de cantuccini's zelf maak, koop ik echt geen cantuccini's meer in de winkel. Ze zijn zoveel smaakvoller! Wedden dat je brunch-gasten enthousiast worden van dit homemade koekje bij hun koffie?

Wat heb je nodig?

- 2 eieren

- 200g bloem

- 2tl bakpoeder

- 1 citroen

- 45g gediepvriesdroogde fruit mix

- 100g amandelen (ongebrand)

- 1el melk (ik heb amandelmelk gebruikt, maar alles kan)

- 50g kristalsuiker

- 100g basterdsuiker

- een snufje zout

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2. Klop in een kom 1 heel ei + het eiwit van het 2e ei los. Houd het eigeel van het 2e ei even apart.

3. Voeg de bloem, bakpoeder, kristalsuiker, basterdsuiker en het zout toe in de kom. 

4. Rasp de citroen en snijd de citroen door midden. Snijd de ongebrande amandelen in kleine stukken (ik heb een snijmachine gebruikt). Voeg de citroenrasp, de sap van een halve citroen, de gediepvriesdroogde fruit mix en de amandelen bij de andere ingrediënten. En kneed alles tot deeg. 

5. Meng in een apart kommetje de overgebleven eigeel en de melk. 

6. Deel het deeg door twee en rol twee (of meer) staven van ongeveer 30cm lang en 3cm breed. Leg beide staven op het bakpapier en smeer de bovenkant in met het mengsel van eigeel en melk. Bak de staven in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Haal ze dan uit de oven en snijd ze direct in schuine plakken van ongeveer 1 a 2 cm dik en leg de koekjes op hun kant. Verlaag de temperatuur van de oven naar 130 graden en bak ze nog ongeveer 10 minuten. 

7. En nu komt het moeilijkste: laat ze goed afkoelen! Al pik ik er al vaak eentje weg als ze net uit de oven komen. 

Enjoy girls! Liefs, Jessie