Heb je zin om je een keer uit te sloven tijdens je zondagse brunch, voor je liefde of lekker voor jezelf? Maak dan deze heerlijke love-cupcakes op basis van kwark met perzik en witte chocolade. De combinatie perzik en witte chocolade is fris, zoet en een klein beetje zuur (en niet al te ongezond, win-win). Ik én mijn wederhelft zijn fan! En met dit recept maak je er meteen een aantal! Perfect om morgen mee te nemen naar kantoor of naar het park. 

 

Wat heb je nodig? 

 

- 200g bloem

- 200g magere kwark

- 200g witte chocolade

- 7 perziken (6 voor de cake en 1 ter decoratie

- 2 rijpe bananen

- 4 eieren

- 2tl bakpoeder

- roomboter (om de cakevormpjes in te vetten)

- cakevormpjes naar keuze, ik heb hartjes gebruikt

 

1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Mix de bloem, kwark, eieren en bakpoeder met een mixer tot een glad beslag. 

2. Prak in een aparte kom de bananen fijn en voeg deze bij het beslag. Mix het beslag dan nog een minuutje met de mixer.

3. Rasp de witte chocolade en roer deze met een spatel langzaam door het beslag. Snijd de perziken in stukken, verwijder de pit en doe de stukken perzik een paar seconden in een keukenmachine of snijd deze met een mes in kleine stukjes. Roer nu ook de perzik met een spatel langzaam door het beslag.

4. Smeer de vormpjes in met roomboter en giet het beslag in de cakevormpjes. Bak de love-cupcakes in ongeveer 45-55 minuten goudbruin in de oven. Garneer ze nog even mooi met wat schijfjes perzik en wat chocoladerasp en DIG IN! Enjoy girls!

Liefs Jessie