Ik heb al heel wat recepten uitgeprobeerd, maar ik kreeg het maar niet voor elkaar om de perfecte fluffy pancakes te maken waar ik zo dol op ben. Je kunt me echt wakker maken voor American pancakes. En dan het liefst met poedersuiker, honing en heel veel fruit. Na heel wat uitproberen (en proeven) in de keuken, kwam ik tot dit lekkere receptje voor deze fluffy coconut pancakes. Het perfecte brunchgerecht voor deze fijne zondag en mocht je niet alles op kunnen? Neem de leftovers morgen lekker mee naar kantoor of naar het park. Win-win!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

- 2 eiwitten 
- 1 eigeel
- 3el speltmeel
- 1/2tl bakpoeder
- Een mespuntje baksoda
- 3el amandelmelk
- een zakje vanillesuiker
- 1tl vanille extract
- 2el kokosrasp
- fruit naar keuze
- poedersuiker
- honing
- klontje roomboter

1. Meng in een kom het eigeel, speltmeel, bakpoeder, baksoda, amandelmelk en vanillesuiker met een garde goed door elkaar. Neem een andere kom en mix de 2 eiwitten stijf. 

2. Roer voorzichtig in 3 delen het opgeklopte eiwit met een spatel door het eigeel mengsel totdat dit 1 geheel is geworden. Voeg 1el vanille extract en de kokosrasp toe en roer dit met de spatel voorzichtig door het mengsel.

3. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan. Bak de pancakes op laag vuur goudbruin. Je kunt ongeveer 3 pannenkoeken uit dit beslag halen, een perfect stapeltje voor 1 persoon. Versier de pannenkoeken met wat kokosrasp, poedersuiker en fruit naar wens. Enjoy girls!

Liefs,
Jessie