Gevulde verse vijgen met pancetta

Wat heb je nodig?

 • 8-tal vijgen
 • 100 gr geitenkaas 
 • 1 el agavesiroop 
 • 1 takje rozemarijn
 • zout
 • peper
 • amandelschilfers
 • 8 sneetjes pancetta 
 1. Verwarm de oven voor op 180°C 
 2. Snij de steeltjes van de vijgen en maak in iedere vijg een kruislingse insnijding tot ongeveer 2/3 van de vijg.
 3. Vul elke vijg met wat heerlijke geitenkaas en besprenkel met de agavesiroop en voeg wat peper en zout toe.
 4. Werk de vijgen af met geschaafde amandelen.
 5. Bak de vijgen voor 15 à 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. 
 6. Leg ze op een paar plakjes pancetta en versier met rozemarijn en/of peterselie 

Mijn naam is Inge en ik woon in België. Koken en experimenteren met voeding is mijn passie en mijn favoriete bezigheid. Dus na een carrière van 30 jaar bij een bank heb ik een 180 graden ommedraai gemaakt en werk ik nu in de traiteurafdeling van een mega trendy versmarkt. De nieuwe winkel bestaat nu welgeteld één jaar en onlangs wonnen we de Shop design Award in de categorie Supermarkt. 

Ook als ik niet aan het werk ben, vertoef ik heel wat uren in de keuken en het resultaat daarvan kan je terugvinden in mijn foodieprofiel @biekertjes_kitchen op Instagram. Uiteraard ben ik ook gek op kookboeken en keukenspulletjes en ben ik helemaal mee met de trends. Dus toen ik in contact kwam met de Boho-Tiffin Lunchbox, was ik meteen verkocht. Zoveel mooie en frisse kleuren, mooi design, je weet niet waar eerst te kijken. Komt nog die mooie hanger en matching netbag erbij.... echt fashion for food! 

Dankjewel Boho-Tiffin and have a Sunny Sunday 😘