Koolhydraatarme anijsbolletjes met speculaas

Wat heb je nodig voor de anijsbolletjes:

130g kwark

4 eieren 

40g amandelmeel 

30g psysillum vezels

10g kokosmeel 

5g bakpoeder 

10g anijszaad

 

Wat moet je doen?

1. Mix de eieren met het zout en de kwark tot een schuimig geheel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix dit goed tot er een plakkerig geheel ontstaat. Zet het deeg een half uur op zij om te laten rusten. Tussendoor kun je alvast beginnen aan de speculaasrondjes.

 

2. Maak met natte handen 7 balletjes van het deeg. Strooi wat anijszaad op de bovenkant. Bak de bolletjes 30 minuten op 160 graden. Laat eerst afkoelen voor je ze open snijdt. 

 

Wat heb je nodig voor de speculaasrondjes:

 

100g havermout 

70g kokosolie

70g amandelmeel 

40g kokosbloemsuiker

Een snufje zout 

Een scheutje vanille aroma 

Twee eetlepels koek- en speculaaskruiden.

Muffinvormpjes

 

Wat moet je doen?

1. Vermaal de havermout tot meel in een keukenmachine. Smelt de kokosolie. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en maak er deeg van. Als het deeg te nat is voeg je wat Kokosmeel toe. 

 

2. Doe in de muffin vormpjes een dun laagje deeg. Strooi er wat kokosbloemsuiker en koek- en speculaaskruiden overheen.

 

3. Bak ze 15 minuten op 150 graden. Laat afkoelen zodat ze knapperig zijn. Besmeer een anijsbolletje met wat boter en een speculaas rondje op. Smakelijk! 

Mijn naam is Femke, ik ben 44 jaar oud en alleenstaande moeder van twee prachtige kinderen. Mijn dagen vul ik met sporten, mijn Instagrampagina @femmfoodielicious, het bedenken en bakken van recepten en zorgen voor mensen in mijn naaste omgeving. Ik vind het heerlijk om voor andere te zorgen en dat is altijd op een manier dat het met eten te maken heeft. Eten verbindt mensen. Dus ik kook en ga het het eten daarna bezorgen bij mensen die het bijvoorbeeld nodig hebben als steuntje in de rug. Als je onverwachts bij mij aan de deur komt is er altijd iets te snoepen/eten. Ik ontvang iedereen met liefde en zal je buikje wel vullen. 

 

In mijn woonplaats zijn de Veghelse krollen met speculaas rond de Sinterklaasperiode een ware hit. Dit recept van mijn anijsbolletjes met speculaas komen hier dan ook vandaan. En omdat ik koolhydraatarm en suikervrij eet wilde ik een healthy variant bedenken. Na een week stoeien met ingrediënten was dit het eindresultaat. Helemaal blij en tevreden was ik, want het smaakt precies hetzelfde, maar dan met minder koolhydraten en suikers. Zo leuk om alle positieve reacties op Instagram te zien. Daar doe ik het voor!