Hi! Ik ben Nadia: Mama, happily married, juf, gek op sporten ... én pindakaas.

Ik ben mama van 2 energieke kids en getrouwd met een “yu di Korsou”. Ik werk bijna fulltime op een Montessorischool als leerkracht van groep 1/2. Daarnaast ben ik (bijna) elke dag te vinden in “de box” voor een crossfit-WOD, gymnastics- weightlifting- of strength-training. Gelukkig deel ik deze hobby met manlief zodat we elkaar ook nog zo nu en dan zien. ;-) Wij zijn echte Bourgondiërs; samen met vrienden, familie en onze kids genieten we van gezellig samen eten en borrelen. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en allerlei lekkers te verzorgen. De gerechten die hier thuis op tafel komen variëren van traditionele Antilliaanse stoba tot Griekse moussaka en Zeeuwse mosselen. Lekker “multiculti” dus!

Waar mijn Instagram ruim vijf jaar geleden startte met een soort kookboek voor mezelf van gerechtjes die “voor herhaling vatbaar” waren, vind ik het nu super tof om anderen te inspireren en te laten ervaren dat gezond eten niet saai en/of smaakloos hoeft te zijn! (En -last but not least- dat zo nu en lekker “zondigen” mag!)

hieronder mijn recept:

 

Quiche (8 kleine of 4 grote porties)

 

Nodig:

- 500 gram magere kwark

- 4 eieren

- 100g zachte geitenkaas (@bettinegeitenkaas)

- 2 zakken Indiase roerbakmix (@albertheijn)

- 20g cashewnoten

- 1 flinke eetlepel massala (Hindoestaans kerriepoeder)

- zout

- chilipeper

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bodem van een springvorm met bakpapier. Mix de eieren met de kwark en wat zout en chilipeper (hoeveelheid naar smaak). Bak de groentenmix aan in een hete pan. Bak de massala even mee.

 

Stort de groenten in de vorm. Giet het ei/kwark mengsel er overheen. Bestrooi met de geitenkaas, fijngehakte cashewnoten en wat chilipeper. Zet voor (ongeveer) 50 minuten in de oven, tot de quiche gestold en gaar is.

Eet Smakelijk!
Liefs Nadia 

Klik hier voor mijn insta account