Hallo!
Mijn naam is Myrthe, foodie en Bourgondiër in hart en nieren! Samen met vriendlief woon ik in Best, waar zijn twee meiden van 6 en 7 ook gezellig vaak zijn. 

Ik heb een fulltime baan als docent Geschiedenis, Mens & Maatschappij en Mediasmart op een VMBO-school. Daarnaast ga ik het liefst iedere dag even naar de sportschool (ik moet iets om het eten te compenseren, haha) en vind ik het heerlijk om lekkere hapjes te maken. 
De kids vinden het superleuk om hapjes te eten, hierom sta ik met name in het weekend dan ook geregeld in de keuken om een lekker plankje met van alles en nog wat klaar te maken. De meiden krijgen ook vaak leuke lunches mee naar school, en ook voor mezelf vind ik het heerlijk om wat extra aandacht aan de lunch te besteden. Een Boho-Tiffin is dan natuurlijk de perfecte lunchbox, haha. 
Al een aantal jaar ben ik actief op Instagram, sinds twee jaar deel ik van alles op het gebied van eten, drinken, knutselen en leuke dingen doen onder de naam @food_frobel_fun. Op de website https://foodfrobelfun.nl blog ik ook geregeld over alles wat maar met eten, knutselen en leuke dingen doen te maken heeft! Ik vind het heerlijk om bezig te zijn en om er foto's van te maken, kleine moeite om het ook even te delen toch? Bovendien zat ik een jaar of twee geleden thuis van het werk en wilde ik wel graag iets om handen hebben: voilà...foodfrobelfun was geboren! 
Een hapje wat het prima doet op de borrelplank, bij de brunch of in de Boho Tiffin deel ik graag met jou. Wat denk je van deze heerlijke healthy muffins, met een Italiaanse twist? Easypeasy om te maken en erg lekker.... 

Healthy muffins met een Italiaanse twist 


Ingrediënten, voor 6 muffins uit een standaard muffinvorm: 
- 2 eieren; 
- 30 ml water; 
- 2 eetlepels pesto (ik gebruik zelf truffelpesto, te lekker!); 
- 125 gram Hüttenkäse; 
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden;   
- 80 gram zelfrijzend bakmeel; 
- 6 minimozzarella bolletjes; 
- 6 plakjes kipfilet. 

Voor een wat heftigere variant kun je de kipfilet ook vervangen door salami, daar worden de muffins echter ook iets minder ongezond van…

Ten eerste verwarm ik de oven voor op 200 graden. De muffinvorm vet ik in met behulp van een bakspray. 

Vervolgens klop ik de eieren los. Hier roer ik het water, de pesto, de Hüttenkäse en de Italiaanse kruiden doorheen. Het zelfrijzend bakmeel zeef ik boven het mengsel en dat roer ik er ook doorheen. De mozzarella en kipfilet snijd ik in kleine stukjes. Deze roer ik als laatste door het muffinbeslag heen. 

Ten slotte giet ik het mengsel in de muffinvormpjes en schuif het in het midden van de oven. Na 20-25 minuten (afhankelijk van je oven) zijn de muffins gaar. Zowel warm als koud zijn ze heerlijk! Serveer ze bij de brunch, op een borrelplank of neem ze als lunch mee in je tiffin! 

Geniet ervan! 

Veel liefs, 
Myrthe