12 stukken 

Ingrediënten: 

Bodem: 250 gram speltmeel, 200 gram tijgernotenmeel, 50 gram havermeel, 50 gram sweet vanille, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 el gebroken lijnzaad, snuf zout, 250 gram appelmoes of bananenmoes en 1 theelepel bakingsoda + 1 theelepel appelazijn.

Vulling: 5 appels, 1 theelepel kaneel, 3 el bosvruchtenjam en 1 el tapiocazetmeel.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier of vet de randen in en bestrooi wat bloem in de bakvorm. Ik heb een bakvorm gebruikt van 23 cm. 

Stap 2

Schil de appels (hoeft niet), snijd in blokjes (of plakjes) en bestrooi het met kaneel. Voeg de bosvruchtenjam toe en de tapiocazetmeel en schep voorzichtig om. Laat staan. 

Stap 3

Doe alle droge ingrediënten in een kom (m.u.v. de bakingsoda) en meng met elkaar.  

Stap 4

Voeg de natte ingrediënten (m.u.v. de appelazijn) toe aan het meel en schep voorzichtig om.  

Stap 5

Doe in een apart schaaltje de bakingsoda + appelazijn. Giet het bruizend goedje direct toe aan het meel. Schep voorzichtig om. Kneed nu met je handen een deegbal. 

Stap 6

Pak 2/3 van het deeg en bekleed hier de bakvorm mee. Voeg de appelmengsel toe. Maak van het overgebleven deeg stroken en bedek de taart hier mee. 

Stap 7

Bestrijk de bovenkant met bv. wat sojamelk of abrikozenjam. 

Stap 8

Zet de taart voor ongeveer 60 minuten in de oven. 

Stap 9

Laat de taart iets afkoelen voor je er stukken uit gaat snijden. Lekker met wat kokosyoghurt of kokosslagroom. Soms mogen we onszelf wel verwennen toch? 

Stap 10

Je kan ook makkelijk een stukje taart meenemen! Onze twee oudste kinderen hebben het meegenomen in hun boho-tiffin voor de lunch!