4 porties (1 porties 5 balletjes) of 4 burgers

Ingrediënten: 240 gram kikkererwten (schoongespoeld en uitgelekt), 120 gram kastanjechampignons, 1 teentje knoflook, 1 rode ui, 60 gram kikkererwtenmeel, 15 gram verse koriander, 25 gram zonnebloempitten, 25 gram pompoenpitten, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 3 el chiazaden en zout en peper naar smaak.  

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal fijn. Er mogen nog stukjes inzitten.

Stap 3

Doe de overige ingrediënten in de keukenmachine en maal het tot een smeuïg geheel. Het is niet erg, als er nog wat grove stukjes inzitten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Maak 20 gelijke balletjes en leg deze op de beklede bakplaat neer. Je kan er ook 4 gelijke grotere ballen van maken en deze plat drukken op de bakplaat voor heerlijke hamburgers.

Stap 5

Schuif de bakplaat in de oven voor 15 minuten. Draai de balletjes of burgers dan even om en dan bak je ze weer voor 15 minuten.

Stap 6

De balletjes en burgers lenen zich voor, voor een lekkere snack, door een salade of maak een broodje hamburger. Wat dacht je van een goed gevulde wrap met champignon falaffel?

Stap 7

Neem jij jouw lunch mee voor buiten de deur? Laat jouw balletjes of hamburgers dan eerst goed afkoelen. Stop ze daarna in jouw boho-tiffin en sluit af.