4 stuks of 16 stukjes

Ingrediënten: bodem 200 gram speltmeel, 1 theelepel oregano, snuf zout en 180 ml water. Pompoenpuree 800 gram pompoen (rauw, in stukken en 20-30 min. roosteren op 200 graden met 2 teentjes knoflook en 2 rode uien), 1 theelepel cayennepeper, 4 el edelgistvlokken, 2 theelepel komijn, 2 el rijstroom en zout en peper naar smaak. Voor de topping wat pompoen- en zonnebloempitjes.

Ik heb 4 kleine taartjes gemaakt, je kan ook 1 grote taart maken.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en de taartvormpjes met een bakpapiertje.

Stap 2

Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en maak er een bal van. Wikkel de bal in wat huishoudfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3

Haal de geroosterde pompoenstukjes, knoflook en ui uit de oven en doe dit met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Maak er een egale puree van. Proef even of je het zo op smaak vindt.

Stap 4

Verdeel het deeg in 4 balletjes. Druk deze plat in de vormpjes en prik wat gaatjes op de bodem. Zet deze nu in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.

Stap 5

Haal de vormpjes uit de oven en vul het met de pompoenpuree. Maak af met wat zonnebloem- en pompoenpitjes.

Stap 6

Zet de taartjes weer in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Stap 7

Eet deze little pumpkin pie met een frisse salade of verdeel de taartjes in stukjes voor een klein hapje tijdens de feestdagen.

Stap 8

Wil jij jouw taartje meenemen? Laat het dan goed afkoelen en stop het dan in jouw boho-tiffin. Koud ook lekker om te eten.