Als klein meisje vond ik ricotta al om te smullen! Op een broodje met kipfilet, door een gezonde salade of als basissaus op een pizza. Jammie! En ook al zie ik het nog niet heel vaak voorbij komen als ingrediënt in een recept, ik gebruik ricotta zoveel mogelijk in mijn recepten, omdat ik het zo lekker vind. Deze gezonde eiwrap rolletjes zijn voor mij de perfecte koolhydraatarme en lichte brunch. Deze ricottaspread is trouwens ook heerlijk als onderdeel van je borrelplank, bijvoorbeeld op een warm stukje stokbrood. 

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

- 2 eieren
- Een scheutje melk
- 1 citroen
- 50 gram ricotta
- Sla
- Oijfolie
- Zout en peper

1. Klop de eieren met een klein scheutje citroensap en melk los in een kom.

2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak het eimengsel op middelhoog vuur. Is je eiwrap klaar? Laat deze dan op een bord afkoelen.

3. Start nu met het ricottamengsel. Doe 50 gram ricotta in een schaaltje en roer dit even door elkaar. Voeg hier zout, peper en een beetje rasp van de citroen naar smaak toe. Roer het mengsel nogmaals goed door elkaar. 

4. Smeer het ricottamengsel op het midden van de eiwrap en strooi er een grote hand sla overheen. Rol de wrap nu op en snijd de wrap in kleine stukjes. Of in twee grotere stukken. It's up to you!

Enjoy girls!

Liefs, Jessie