6 porties 

Ingrediënten:  150 gram avocado (zonder schil en pit), sap van 1 citroen, rasp van 1 citroen, 2 el gebrokenlijnzaad + 6 el lauwwarm water, 20 gram extra sweet, 70 gram kokosmeel, 70 gram amandelmeel, 1 theelepel wijnstaanbakpoeder, 1 theelepel baksoda + 1 el appelazijn, 60 ml kokosolie (gesmolten) en vloeibare stevia vanille (naar smaak).  

Stap 1Zet de oven aan op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Ik heb gebruik gemaakt van een vierkante bakvorm van 15x15 cm. 

Stap 2

Doe de gebroken lijnzaad in een kommetje met het water. Meng door elkaar en laat 10 minuten staan. 

Ook de baksoda gaat in een apart kommetje. Zet de fles appelazijn erbij, maar voeg het nog niet samen. 

Stap 3

De overige droge ingrediënten doe je in een ruime kom en meng dit goed door elkaar. 

Stap 4

In de keukenmachine doe je de avocado en het citroensap. Wanneer je een egale smoothie hebt, is het klaar. 

Stap 5

Pak de kom met het meel en voeg hier het papje van de gebroken lijnzaad toe en de avocadomengsel. Roer voorzichtig, zodat alle droge ingrediënten vermengd zijn met de avocado. 

Stap 6

Pak het schaaltje met baksoda en voeg hier 1 el appelazijn toe. Dit gaat bruizen. Helemaal goed. Schenk dit direct bij het beslag en schep voorzichtig om. 

Stap 7

Giet het beslag over in jouw beklede bakvorm en zet voor 45-50 minuten in de oven. Wanneer jouw prikker er droog uitkomt, is jouw cake klaar. Laat de cake in de oven afkoelen. Na het afkoelen kan je er 6 flapjacks uit snijden. 

Stap 8

Lekker met een dot kokosslagroom en gechruste pistache noten. 

Stap 9

Meenemen in jouw boho-tiffin is geen enkel probleem en je kan de cake ook makkelijke invriezen.