Ingrediënten: 400 gram tarwemeel, 100 gram (raw) cacao, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100 gram kokossuiker, 50 gram maca, 50 gram agavesiroop (je kan ook 325 gram kokossuiker gebruiken), 100 ml rijstolie, 200 ml appelmoes (ongezoet), 200 gram (rauwe) biet (geraspt), 1 theelepel vanille, 250 ml kokos- rijstmelk (of een andere plantaardige melk), 2 eetlepel appelazijn, 250 gram (bevroren) bosvruchten) en een snuf zout.

Topping: 2-3 eetlepel vegan chocoladepasta (ook eenvoudig zelf te maken), cacaonibs, rozenblaadjes, lavendel, nootjes en wat bietenpoeder.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een springvorm (18 cm) met een bakpapiertje en vet de randen in.  

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed met elkaar.

Stap 3

Alle natte ingrediënten meng je in een aparte kom.

Stap 4

Voeg nu de natte ingrediënten bij het meel en roer goed en snel om. Proef even of het om smaak is. Voeg anders nog zoetmiddel toe (kokossuiker) voor een zoetere smaak).

Stap 5

Schep het mengsel over in de taartvorm, strijk glad en schuif het in de oven voor 40-50 minuten. De taart is klaar, wanneer jouw satéstokje droog uit de taart komt. Let wel, wanneer je in de bosvruchten prikt, komt jouw prikker er nog nat uit J. Het verschil is snel te zien hoor!

Stap 6

Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal de springvorm dan los en laat verder afkoelen.

Stap 7

Maak de taart af met de topping. Besmeer eerst de bovenkant met de vegan chocoladepasta en versier het met de overige toppings.

Stap 8

Snijd de taart in 8 0f 12 stukken. Wanneer je de taart niet direct gebruikt, zet het dan in de koelkast. Het is een smeuïge en stevige taart. Het blijft zeker 3 dagen lekker.

Stap 9

Wil jij jouw stuk taart meenemen? Vul jouw boho-tiffin dan met een stuk taart en geniet waar je ook bent!