8-12 stukken

Ingrediënten: 200 gram boekweitgrutten, 300 gram banaan (2 flinke bananen), 2 el agavestroop, snuf zout, 2 theelepel pumpkinspice (www.greengypsyspices.com), 250 gram dadels (www.yogiyousef.nl), 500 gram pompoen (geschild en rauw afgewogen), 5 el rauwe cacao, 1 theelepel vanille, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel baksoda en 1 el appelazijn.

Chocoladesaus: 2 el rauwe cacao, 1 theelepel kaneel, 1 el agavestroop en 1 el kokosolie.

Topping: 100 gram 85% chocolade

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met een bakpapiertje en vet de randen in met wat kokosolie.

Stap 2

Maak de pompoen schoon (schillen en pitjes verwijderen) en snijd deze in kleine blokjes. Doe de pompoen in en steelpannetje met wat water en zet dit op het vuur. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuutjes beetgaar.

Stap 3

Doe alle droge ingrediënten voor de cake (m.u.v. de baksoda) in een kom en roer dit goed door elkaar.

Stap 4

De dadels, bananen, pompoen en de agavestroop doe je in de blender of keukenmachine. Heb je een egaal beslag? Dan is het klaar.

Stap 5

Roer het natte mengsel bij het droge en roer dit goed door elkaar.

Stap 6

Pak een apart bakje en doe hier de baksoda in met de appelazijn. Dit bruisend drapje voeg je toe aan jouw beslag. Goed roeren.

Stap 7

Het beslag doe je nu in jouw bakvorm en deze zet je voor ongeveer 50-60 minuten in de oven.

Stap 8

Komt jouw prikker droog uit de taart? Haal de taart uit de oven en laat even 10 minuten afkoelen voor je de vorm losmaakt.

Stap 9

Pak een steelpannetje en doe hier de kokosolie in. Is deze gesmolten? Voeg de overige ingrediënten toe en blijf goed roeren. Wordt het te droog? Voeg dan wat water of plantaardige melk toe.

Stap 10

Strijk jouw chocoladesaus over de taart heen en decoreer met stukken pure chocolade. Zet jouw taart in de koelkast.

Stap 11

Snijd de taart aan in 8 of 12 stukken. Je kan een stuk in jouw boho-tiffin doen en deze meenemen naar jouw afspraak, werk of school. Taart over? Vries de stukken in voor een later moment.