Chewy Pompoen Cupcakes

6 stuks

Ingrediënten: 125 gram (spelt)bloem, 125 gram havermout, 185 gram flespompoen (geschild en fijn geraspt), 2 appels (geschild en in stukken), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 theelepel pumpkin spice (speculaas- of koekkruiden kan ook), 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel vanille en een snuf zout. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de cupcake bakjes alvast klaar.

Stap 2

Doe de pompoen en appel in de keukenmachine en zet deze aan. Zorg voor een moes. Beetje structuur mag er wel blijven. Wil je liever een egale moes? Schraap de randen dan regelmatig schoon en laat het apparaat langer aanstaan. Gebruik je een staafmixer? Kook de pompoen en de appel dan eerst in een steelpannetje tot het zachter is.

Stap 3

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar.

Stap 4

Voeg het appel- pompoenmengsel toe aan het meel en roer goed om. Proef even of het ‘zoet’ genoeg is. Anders voeg je nog wat zoetmiddel toe.

Stap 5

Vul de cupcake bakjes en zet ze voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. De prikker komt droog uit de cakejes. Laat ze even afkoelen.

Stap 6

Stop jouw cupcakes in jouw boho-tiffin en geniet onderweg, op het werk, tijdens je studie of afspraak.

 

Flespompoen patties

Circa 9 stuks

Ingrediënten: 240 gram flespompoen (geschild en fijn geraspt), 60 gram havermout, 2 el edelgistvlokken, 2 eivervangers (ei-ersatz, Ekoplaza), wat kokosolie om in te bakken en peper en zout naar smaak.

Geen ei-ersatz in huis? Maak dan een papje van chia- of gebrokenlijnzaad. Twee eetlepels chia- of gebrokenlijnzaad en 6 eetlepels water. Laat dit dan 20 minuten staan.

Stap 1

Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed met elkaar. Gewoon met de handen.

Stap 2

Maak 9 bolletjes van het mengsel.

Stap 3

Pak een grote koekenpan en vet deze in met wat kokosolie. Zet de pan op hoog vuur. Wanneer de pan goed warm is, kan je de bolletjes platdrukken in de pan. Bak ongeveer 3 minuten en draai ze dan om. De andere kant bak je ook ongeveer in 3 minuten mooi bruin.

Stap 4

Laat jouw patties goed afkoelen voor je ze in jouw boho-tiffin legt.

 

 

Macaroni ‘cheese’

3 porties

 

Ingrediënten: 50-75 gram elleboogmacaroni (per persoon), 300 gram flespompoen (geschild, in blokjes en daarna koken), 2 el. edelgistvlokken, snuf cayennepeper en naar smaak peper en zout.

(Deze cheese is goed voor 300 gram saus, per portie 100 gram saus gebruikt).

Stap 1

Doe de gekookte flespompoen in de keukenmachine (of een hoge maatbeker) en de edelgistvlokken. Pureer tot een egale saus.

Stap 2

Breng op smaak met de cayennepeper en eventueel nog wat peper en zout.

Stap 3

Kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar.

Stap 4

Wanneer de macaroni klaar is, voeg je de saus toe aan de macaroni.

Stap 5

Schep de macaroni in een boho-tiffin schaaltje. Ook goed koud te eten. Anders even opwarmen in een schaaltje wat in de magnetron kan of in een steelpannetje met een scheutje water.