1 portie

Ingrediënten: 125 ml water, 125 ml amandelmelk, 2 eetlepels amandelyoghurt, 1 eetlepel dadelpasta, ½ theelepel vanille, 4 eetlepels chiazaden.

Topping: ¼ banaan (in plakjes), 2 bevroren frambozen (verkruimeld), 1 eetlepel bananabread granola en 1 theelepel pindakaas.

 

Stap 1

Wanneer je geen dadelpasta hebt, kan je ook 3-4 dadels gebruiken. Doe het water, amandelmelk en de dadelpasta in de blender en zet deze aan.

Stap 2

Heb je een egale smoothie? Dan is het klaar. Schenk het in jouw boho-tiffin schaaltje en voeg de amandelyoghurt, vanille en chiazaden toe. Goed roeren. Laat even 10 minuten staan.

Stap 3

Goed roeren en proef even of jij het op smaak vindt. Wil je het zoeter? Voeg dan nog wat dadelstroop toe. Zet jouw boho-tiffin schaaltje in de koelkast en laat opstijven (doe dit ’s avonds, dan heb je in de ochtend een stijve substantie).

Stap 4

Haal het schaaltje uit de koelkast. Jouw chiapudding is nu dik en stijf. Nu kan je het garneren met de topping die ik gebruikt heb. Andere mogelijkheden zijn natuurlijk ook mogelijk.