2 flatbreads 

Ingrediënten: 150 gram (spelt)bloem, 75-100 ml water, 2 teentjes knoflook (geperst), zout en peper naar smaak.

4 bosui (in hele dunne ringen gesneden)

Pompoemhummus: 200 gram pompoen (in stukjes en in ongeveer 15-20 minuten gaar koken), 100 gram kikkerwten, ½-1 el witte tahin, 1-2 teentjes knoflook (geperst), 2 el kikkererwtenvocht, 1 theelepel komijnpoeder, zout en peper naar smaak. Alle ingrediënten in een hoge maatbeker of blender en pureren tot een egale hummus. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Laat de hummus afkoelen wanneer je de pompoen warm hebt gepureerd. 

Stap 1

Doe in een kom de speltbloem, geperste knoflook, zout en peper en meng door elkaar. 

Stap 2

Voeg het water geleidelijkaan toe en kneed tot een deegbal. Zorg dat het deeg niet te nat is. Beter te droog en dan wat water toevoegen, dan andersom. 

Stap 3

Bestuif het aanrechtblad met bloem en maak twee gelijke ballen van het deeg. Rol de ballen uit tot een platte cirkel. Verdeel de bosui over de twee flatbreads.

Stap 4

Rol de flatbreads nu op (zoals je dat bij een pannenkoek doet). Je rolt ze nu weer op, zodat je een opgerold balletje krijgt. Maak met je handen een mooi balletje en rol deze weer uit tot een platte fleatbread. 

Stap 5

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. 

Stap 6

Bak jouw flatbread in de pan aan weerskanten. Blijf bij de pan staan, ze kunnen snel aanbranden. 

Stap 7

Snijd de flatbread in bv. 8 punten en serveer met een homemade (pompoen)hummus. 

Stap 8

Wil jij jouw flatbread meenemen? Leuk voor een picknick! Doe de stukjes flatbread dan in jouw boho-tiffin en de hummus kan ook in jouw boho-tiffin schaaltje. Doe in het andere schaaltje (als je een toren hebt van 3) nog wat schijfjes komkommer of andere rauwe groentes om te dippen!