Ingrediënten: 1 middelgrote zoete aardappel, 5 kastanje champignons (in dunne plakjes), 100 gram zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 5 cherrytomaatjes (in plakjes gesneden), snuf chilivlokken, 1 tl. korianderpoeder, hanjde verse koriander (grof gesneden), zout, peper en ¼ of een ½ avocado (in blokjes gesneden)

Dressing: 2 theelepel witte tahin, sap van een ½ limoen (of citroen), 1 theelepel agavesiroop en een halve eetlepel tamari.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en maak was de zoete aardappel goed af. Maak het droog en prik er gaatjes in. Wikkel de aardappel in aluminimumfolie. Leg de aardappel op de bakplaat en bak de aardappel in ongever 50-60 minuten gaar. De aardappel moet zacht zijn.

Stap 2

Terwijl de zoete aardappel in de oven licht, kan jij alvast verder met de vulling. Doe wat (kokos)olie of water in een koekenpan. Voeg de knoflook en plakjes champignon toe aan de pan. Bak even aan.

Stap 3

Doe de overige ingrediënten ook in de pan m.u.v. de avocado en verse koriander. Na ongeveer 5 minuten is het mengsel gaar genoeg. Proef even of het zo op smaak is, anders voeg je er nog wat zout en peper aan toe. Zet het vuur uit en laat de pan staan.

Stap 4

Voor de dressing doe je alles in een klein schaaltje en meng goed door elkaar.

Stap 5

Haal de gepofte zoete aardappel uit het aluminimumfolie en snijd deze doormidden. Vouw open en leg de zoete aardappel in jouw boho-tiffin.

Stap 6

Roer nu de verse koriander door de vulling en schep de vulling over in jouw zoete aardappel.

Stap 7

Maak af met de stukjes avocado en drizzel de dressing over de zoete aardappel heen. Eet smakelijk!

Stap 8

Wil jij jouw zoete aardappel meenemen? Geen probleem, maar laat dan alles goed afkoelen. Is alles koud? Leg jouw zoete aardappel (opengesneden) in 1 van jouw boho-tiffin schaaltje. Meng jouw vulling (m.u.v. de verse koriander en avocado) met de dressing en meng goed door elkaar. Vul het 2e boho-tiffin schaaltje met de vulling. In het laatste schaaltje (als je een boho-tiffin gebruikt met 3 schaaltjes) doe je de ½ avocado (met pit en schil, zo voorkom je dat de avocado bruin wordt) en de grof gehakte verse koriander.

Stap 9

Is het lunchtijd? Voeg de verse koriander dan toe aan de vulling en schep voorzichtig om. De vulling doe je dan in de zoete aardappel en maak het af met de stukjes avocado en dressing! Koud ook erg lekker om te eten!

Vul jouw Boho-Tiffin en geniet waar je ook bent!