Dat onze Tiffins de perfecte lunchboxen zijn om mee te gaan picknicken, is natuurlijk niks nieuws! Maar hoe fijn is het om tijdens je zondagse brunch even lekker all-out te gaan met luxe Italiaanse hapjes? Ik krijg weer honger als ik eraan denk. Deze crostini's zijn trouwens ook het perfecte antipasti hapje tijdens een uitgebreid Italiaans etentje. En met die kleine truffel-touch maak je ze helemaal af. Gegarandeerd een succes!

 

Wat heb je nodig?

- 1 rustiek stokbrood 

- 80g prosciutto 

- 250g ricotta

- truffel balsamico (je kunt ook gewone balsamico gebruiken)

- 100ml olijfolie

- 2 teentjes knoflook

- zout & peper

 

1. Meng 100ml olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst) en zout en peper naar smaak in een schaaltje (groot genoeg om een sneetje stokbrood in te dippen)

2. Snijd het stokbrood en dip de sneetjes aan beide kanten in de knoflookolie. Verhit een grilpan en bak de sneetjes stokbrood aan beide kanten goudbruin

3. Meng in een apart schaaltje de ricotta met zout, peper en een klein scheutje olijfolie. Zijn alle crostini's gebakken? Beleg ze dan royaal met het ricotta mengsel en maak de crostini's af met een plakje prosciutto en truffel balsamico. Perfect om direct op te eten als ze nog lauwwarm zijn of natuurlijk om in te pakken voor een gezellige picknick.

 

Enjoy girls! 

Liefs,

Jessie

Liefs Jessie