12 plakken

Ingrediënten: 450 gram speltmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel baksoda + 1 eetlepel appelazijn, 40 gram raw cacao, 100 ml amandelmelk, 3 bananen, 125 ml appelmoes (gemaakt van 2 appels), 50 ml aquafaba

Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 100 ml kokosstroop, rijststroop of agavestroop toe i.p.v. 100 ml amandelmelk. 

Is het beslag te droog? Dan wat plantaardige melk toevoegen of water (beetje bij beetje). Wanneer het beslag te nat is, dan voeg je nog wat meel toe. 

 

Stap 1

Zet de oven aan op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. 

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een beslag kom en mix dit door elkaar (m.u.v. de baksoda + appelazijn). 

Stap 3

Schil de appels en doe deze in een steelpannetje met een laagje water. Breng aan de kook. Wanneer de appels gaar zijn, kan je het water afgieten en de appels pureren tot moes. 

Stap 4

Prak de bananen in een aparte kom en doe hier de stroop of melk bij. Ook de appelmoes kan je er nu doorheen roeren. 

Stap 5

Voor de aquafaba heb je 50 ml kikkerwtenvocht nodig. Mix dit in een aparte kom tot een luchtig geheel. Spatel dit dan voorzichtig door het bananenmengsel. 

Stap 6

Nu kan je het bananenmengsel door het meel roeren. 

Stap 7

Als laatste doe je 1 theelepel baksoda in een kommetje met 1 eetlepel appelazijn. Dit gaat lekker bruisen. Meng het door het beslag en giet het beslag in jouw cakevorm. Zet het direct in de oven. Na ongeveer 60 minuten is jouw choco- bananabreadklaar. 

Stap 8

Laat de cake even afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Daarna kan je er 12 stukken uit snijden. 

Stap 9

Neem twee plakken mee voor naar je werk, afspraak of school. Besmeer ze met een laagje pindakaas, yummie in jouw Boho-Tiffin.