5 (ontbijt) porties of 8 punten. 

Ingrediënten: 

Bodem: 125 gram amandelmeel, 125 gram tijgernotenmeel, 2 el sweet kaneel, snuf himalayazout, 100 gram kokosolie en 120 ml water. 

Karamellaag: 6 dadels, 100 ml kokosmelk, snuf himalayazout, vloeibare stevia karamel (naar smaak) en sap van een ½ citroen. 

Vulling: 3 grote appels, 1-2 el sweet kaneel, sap van een ½ citroen en 2 theelepel kaneel. 

Topping: amandelschaafsel 

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bodem met bakpapier en vet de randen in met plantaardige boter of olie en bestrooi met wat bloem. 

Stap 2

Wanneer jouw dadels hard zijn, week deze dan in een schaaltje met kokend water. Wanneer je dadels soft zijn, dan is dit niet nodig. 

Stap 3

Doe alle ingrediënte (m.u.v. het water) voor de bodem in de keukenmachine en zet aan. Voeg beetje bij beetje het water toe aan het deeg. Wellicht heb je niet al het water nodig. Het deeg mag een stevige deegbal zijn. Niet te nat en niet te droog. 

Stap 4

Haal het deeg uit de keukenmachine en wikkel even in huishoudfolie. Laat voor ongeveer 20-30 minuten rusten in de koelkast. 

Stap 5

Maak intussen de karamelsaus. Doe alles in de keukenmachine of blender en zorg dat je een egale saus krijgt. Proef altijd even of het op smaak is. Zet het schaaltje met karamelsaus even apart. 

Stap 6

Haal het deeg uit de koelkast en bedek hiermee de bodem en randen. Prik wat gaatjes in de bodem en giet de karamelsaus op de bodem. Verdeel gelijkmatig. 

Stap 7

Was de appels goed. Kies zelf of je de schil wilt verwijderen. Snijd de appels door 4 stukken en snijd dan dunne schijfjes of snijd er blokjes van. Doe de appelstukjes in een ruime kom en voeg de sweet kaneel, citroensap en kaneel toe. Goed omscheppen en proef even of het zo zoet genoeg is. 

Stap 8

Leg de appelschijfjes of voeg de appelblokjes op de bodem van jouw taart. Maak af met wat amandelschaafsel en zet in de oven voor ongeveer 40-50 minuten. 

Stap 9

Haal de appeltaart uit de oven en laat afkoelen, zet het daarna in de koelkast. Zo wordt de bodem en de randen hard. De appeltaart kan je natuurlijk ook lauwwarm serveren. Houd er dan rekening mee, dat het deeg wat bros is. 

Stap 10

Snijd de taart in de gewenste punten en serveer met een lekkere dot kokosslagroom. Ook lekker met wat kokosyoghurt en wat homemade granola. Eet je de taart niet direct op? Deze taart kan je ook invriezen! 

Stap 11

Wil je een stukje meenemen? Stop dan een punt in jouw boho-tiffin en je kan ook buiten de deur genieten van jouw appeltaartje.