Petit four gebakjes / 16 stuks

Ingrediënten: 130 gram kokoscreme (santen), 120 gram pompoenpuree, 1 ei van gebroken lijnzaad (1 el gebroken lijnzaad + 3 el water), 2 el Green Sweet Brown van Green Sweet Stevia, 1 theelepel pumpkin spice en een snuf himalayazout.

Frosting: 200 gram cashewnoten (minimaal 4 uur laten weken in water), 100 ml kokosmelk (of een andere plantaardige melk), 2 el syrup gold, ¼ theelepel kaneel en een paar druppeltjes Green Sweet Vanille (naar smaak, ik gebruikte 6 druppels).

Voor deze taart heb je maar 2-3 el frosting nodig. Je kan de ingrediënten ook halveren of je maakt nog een andere taart, waarbij je deze frosting voor kunt gebruiken. 

 Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier of vet in met plantaardige boter en bestuif het met wat meel.

Stap 2

Doe de kokoscreme samen met de pompoenpuree in de keukenmachine en zet aan. Wanneer het een egale substantie is zet je de keukenmachine uit.

Stap 3

Schenk de puree in een ruime kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.

Stap 4

Giet het beslag over in de taartvorm en zet het in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.

Stap 5

Maak intussen de frosting. Doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine samen met de plantaardige melk. Zet aan en wanneer het goed fijn gemaald is, is het klaar.

Stap 8

Giet de frosting over in een schone kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.

Stap 9

Is de cake goed afgekoeld? Smeer dan 2-3 el frosting op de bovenkant van de taart. Maak eventueel af met wat pecan- of walnoten. De taart kan je het beste bewaren in de koelkast i.v.m. de frosting.

Stap 10

Wil je een stukje meenemen? Stop dan 1, 2 of meer stukjes in jouw boho-tiffin en bewaar bij voorkeur in de koelkast.