4 personen of als bijgerecht

Ingrediënten: 600 gram snijbiet, 6 teentjes knoflook, 1 rode ui, 1 pakje (silken)tofu, 2 el edelgistvlokken, 1 el appelazijn, 1 theelepel paprikapoeder, 1 el syrup gold, 1 el mosterd, 1 pakje vegan bladerdeeg, peper en zout naar smaak. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bodem van de taartvorm (23 cm) met bakpapier. Ontdooi de bladerdeeg vellen door ze los van elkaar te leggen op een bord. 

Stap 2

Snijd de snijbiet grof en spoel goed af. Doe dan de snijbiet in delen in de keukenmachine en zet aan. Wanneer het fijngesneden is haal je het uit de kom en ga je verder met de volgende portie. De fijngesneden snijbiet bewaar je even in een schaal of kom. 

Stap 3

Snijd de ui en 3 teentjes knoflook fijn. Voeg wat olie in de wok en fruit het uitje en knoflook even aan. Voeg daarna de snijbiet toe. Bak even aan en zet daarna het vuur laag. 

Stap 4

In de keukenmachine voeg je de (silken)tofu, edelgistvlokken, paprikapoeder, 3 teentjes knoflook, mosterd, appelazijn en syrup gold bij elkaar. Zet de keukenmachine aan en wanneer je een egale emulsie hebt is het klaar. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog zwarte peper en himalaya zout toe. 

Stap 5

Schenk de ‘saus’ bij de snijbiet en schep goed om.  

Stap 6

De bladerdeeg vellen zijn inmiddels ontdooid. Maak hier de bodem van in jouw quicheschaal. Prik er wat gaatjes in. Schep nu de vulling in de quicheschaal. 

Stap 7

Zet de quicheschaal in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. 

Stap 8

Snijd de taart in 4 stukken of in meerdere stukken als bijgerecht. Lekker met een frisse salade. 

Je kan de quiche ook makkelijk in stukken invriezen voor een later moment.