Ingrediënten: Bodem: 115 gram kokosmeel (of kokosrasp), 40 gram raw (ongezoute) cashews, 2 el agavesiroop, 75 gram moeibeien (10 min. laten weken in warm water), sap van 1 limoen, rasp van een ½ limoen. 

Vulling: 300 ml kokosmelk light uit blik (niet uit de koelkast), 30 gram maizena, 6-8 druppels Green Sweet vanille, ¼ el kokosolie, 1 theelepel Green Sweet icing, 2 verse perziken (gehalveerd) of uit blik.

De vulling kan je ook maken met agar-agar. Dan vervalt de maizena en kokosolie. 

 Stap 1

Bekleed 4 kleine taartvormpjes met bakpapier en zorg dat je ruimte hebt in jouw koelkast! 

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en zet aan. Wanneer je een plakkerig geheel hebt, maak je 4 gelijke ballen. 

Stap 3

Druk de ballen uit in de taartvormpjes en zet deze in de koelkast. 

Stap 4

Alle ingrediënten voor de vulling m.u.v. de perziken doe je in de keukenmachine. Zet aan, zodat je een egale substantie krijgt. 

 Gebruik je agar-agar? Doe de kokosmelk in een schaaltje samen met de Green Sweet producten. Roer goed door elkaar. 

Stap 5

Giet de kokosmelk over in een steelpannetje en warm op. Blijf door de kokosmelk roeren met een garde. Na verloop van tijd krijg je een dikke substantie. 

Voeg 2 gram agar-agar in een steelpannetje met een laagje water en warm op. Goed roeren. Laat even pruttelen terwijl je roert. Voeg dan de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Daarna volgt stap 6. 

Stap 6

Pak de taartvormpjes uit de koelkast en verdeel de vulling over de taartjes. Leg een halve abrikoos met de bolle kant boven op de vulling. Zet terug in de koelkast om verder op te laten stijven. 

Stap 7

Serveer de taartjes in jouw boho-tiffin met een lekkere dot kokosslagroom. 

Stap 8

Jouw taartje kan je ook meenemen! Stop het in jouw boho-tiffin en geniet op het werk van jouw ‘eitje’. Wel handig als je het koel kan bewaren!